De internationale luchthaven van Antwerpen (IATA airport code: ANR & ICAO code: EBAW) begint steeds populairder te worden. Het begint een echt regionaal vliegveld te worden. Antwerpen Airport is ook voor Nederlanders redelijk aantrekkelijk aangezien het best dichtbij de Nederlandse grens ligt. Het vliegveld van Antwerpen heeft echter grote concurrentie van de naburige luchthavens Brussel Airport en Eindhoven Airport. Toch is Antwerpen de op een na grootste stad van België (Brussel is de grootste). Antwerpen Airport wordt ook wel Deurne Airport genoemd. In 2019 vlogen zo’n 300.000 passagiers vanaf de luchthaven.

Geschiedenis van het vliegveld In 1923 al werd vliegveld Antwerpen opgericht. Hoewel er voor het uitbreken van de tweede wereldoorlog plannen waren om er een grote haven van te maken, werden die plannen na 1945 in de prullenbak gegooid. De landelijke politiek koos daarna voor het uitbreiden van Brussel Airport, in plaats van Antwerpen Airport. De stad Antwerpen had de haven al, wat na de haven van Rotterdam de grootste haven van Europa is. Dit is altijd zo gebleven, er werd qua vliegveld prioriteit gegeven aan Brussel.

Feiten Antwerpen Airport

  • Het vliegveld ligt 5 kilometer van de stad Antwerpen vandaan
  • Vliegveld Antwerpen ligt 135 kilometer ten zuiden van Amsterdam
  • Er is geen tijdsverschil met Nederland

Van en naar vliegveld Antwerpen

Je kunt tickets vanaf vliegveld Antwerpen het beste boeken met een vliegticket vergelijkingswebsites zoals Tix.nl. Deze website zoekt de beste deals voor je uit. Je kunt het ook proberen in de gele ticketboeker aan de zijkant.

Bestemmingen De bestemmingen zijn na de coronacrisis flink afgenomen. Flybe is inmiddels failliet waardoor TUIfly als enige nog maar vanaf Antwerpen Airport bestemmingen rond het middellandse zeegebied vliegt.

Van en naar Antwerpen Airport met de taxi

De taxi is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Antwerpen Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via Taxi2Airport. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Ander openbaar vervoer

Trein Je kunt vanaf geen enkel Nederlands vliegveld vliegen naar Antwerpen. Routes vanaf Schiphol naar Antwerpen zijn in het verleden wel uitgeprobeerd door de KLM, maar niet rendabel gebleken. Tegenwoordig kun je beter met de trein naar Antwerpen Airport. Reis met de trein naar Antwerpen centraal. Pak hier de trein naar station Antwerpen-Berchem.

Bus Op Antwerpen-Berchem stap je over op buslijn 51, 52 of 53. Deze buslijnen rijden onder andere tussen Antwerpen Airport en Antwerpen-Berchem. Deze ‘reis’ duurt zo’n 10 minuten. Stap uit bij bushalte Deurne luchthaven of als je met lijn 33 komt op bushalte Luchthavenlei. Mocht je met buslijn 31 komen, dan moet je uitstappen bij Langemarkstraat (heel dichtbij vliegveld Antwerpen). Dit ligt op minder dan een halve kilometer afstand van het Antwerpen Airport.

Taxi Je kunt natuurlijk ook met de taxi naar de luchthaven van Antwerpen komen. Dit is natuurlijk wel een stuk duurder dan met het openbaar vervoer of met de bus.

Autoverhuur Antwerpen Airport

Auto huren in Antwerpen? Via EasyTerra autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Hotel Via www.booking.com is het mogelijk om een hotel te boeken in de buurt van de luchthaven van Antwerpen. Een hotel boeken bij Antwerpen Airport kan makkelijk zijn als je ‘s avonds laat op Antwerpen aankomt, en je bijvoorbeeld nog naar noord-Nederland moet reizen.

Op www.booking.com kun je dus eenvoudig prijsvergelijkingen doen, en het beste hotel (qua prijs-kwaliteit) in de buurt van vliegveld Antwerpen uitkiezen en boeken.

Parkeren op Antwerpen Airport

Parkeren op Antwerpen Airport was vroeger volledig gratis. Tegenwoordig helaas niet meer. 3 dagen parkeren kost zo’n €24 en 7 dagen zo’n €56. Er is plaats voor ongeveer 500 auto’s maar mocht dit vol zijn dan kun je ook in de straten rond het vliegveld meestal je auto nog wel kwijt.

Adres Antwerpen Airport De luchthaven van Antwerpen ligt officieel in het plaatsje Deurne. Vliegveld Antwerpen wordt daarom ook wel vliegveld Deurne genoemd.

Luchthaven Antwerpen Luchthavenlei 1 2100 Antwerpen (Deurne)

Internationale Luchthaven Antwerpen, Antwerpen, Vlaanderen, België