Athene International Airport

vliegveld atheneAthene International Airport (IATA afkorting: ATH), ook bekend als Athens Elefthérios Venizélos Airport is in 2001 opgeleverd, tijdig voor de Olympische Spelen van 2004. Het is de thuisbasis van Aegean Airlines en Olympic Air, en met meer dan 15 miljoen passagiers per jaar in 2014 een vrij kleine luchthaven. De laatste jaren wordt Athene steeds meer een overstapluchthaven voor bestemmingen in het Midden Oosten en Azië.
Olympic Air, de KLM en Transavia voeren vluchten uit tussen Amsterdam en Athene.

De luchthaven heeft twee terminals, de Main Terminal (het hoofdgebouw) en de Satellite Terminal. De satellietterminal kan bereikt worden via een ondergrondse voetgangerstunnel.

Vliegen naar Athene

Voor vliegtickets naar Athene International Airport raden wij u Worldticketcenter.nl en CheapTickets.nl aan. Hier vindt u vaak de voordeligste vliegtickets.

Athene International Airport

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Athene: 2172 kilometer
  • Vliegtijd: ongeveer 3 uur en 10 minuten
  • Tijdsverschil met Nederland: een uur later (GMT +2)
  • Athene International Airport ligt 30 kilometer ten westen van het centrum van Athene.

Van en naar Athene International Airport met de taxi

De taxi rekent een wettelijke vaste prijs van 35 Euro voor een rit tussen de luchthaven en het centrum. ’s Nachts is de prijs 50 Euro. De rit duurt circa 45 minuten. Vraag of er nog tolkosten voor bepaalde wegen bij komen.

De taxi is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Athene International Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via CheapTaxis. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Ander openbaar vervoer van en naar vliegveld Athene

Metro

De luchthaven van Athene heeft een verbinding met de blauwe metrolijn 3 die u voor 8 Euro naar het Syntagma of Monastiráki station in het centrum van de stad brengt.

Vanaf hetzelfde perron vertrekken ook regionale treinen, waarmee u niet in het centrum komt.

Als u van de stad naar de luchthaven reist, bedenk dan dat niet elke metro van lijn 3 doorrijdt tot aan de luchthaven. Elk half uur rijdt de metro de gehele route wel. Deze is te herkennen aan het vliegtuiglogo op de voorkant van de trein.

Een ticket voor de metro moet op het platform worden gevalideerd.

Bus

De bus is een goedkoper alternatief, of een goede optie buiten de openingstijden van de metro. Bussen rijden 24 uur per dag en voor slechts 3,20 Euro naar de stad. Ze doen daar 45 minuten tot 1,5 uur over, afhankelijk van de drukte op de weg. Bus X92 rijdt naar Kifissia, X93 naar Kifissos Coach Station, X94 naar Ethniki Amyna metro station (lijn 3), X95 naar Syntagma Square bij het parlementsgebouw, X96 naar de haven bij Piraeus en X97 naar Dafni metrostation (lijn 2).

logosc-120x85Autoverhuur op Athene Airport

Auto huren in Athene? Via Sunny Cars autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Adresgegevens

Athens Eleftherios Venizelos
International Airport
Administration Building 17
Spata 19019
Griekenland

Kaart centreren
De weg vragen