Barcelona El Prat Airport (IATA afkorting: BCN) is de grootste luchthaven van Barcelona, de bruisende hoofdstad van Catalonië en een van de grootste attracties van Europa. Het is dan ook niet het ‘Spaanse’ Iberia wat hier de klok slaat, maar de Catalaanse prijsvechter Vueling, die samen met Ryanair en EasyJet de belangrijkste gebruikers zijn van de snel groeiende luchthaven Barcelona El Prat Airport. In 2022 maakten meer dan 41 miljoen mensen gebruik van de luchthaven.

De route Barcelona – Amsterdam is de op een na drukste internationale route van Barcelona El Prat Airport. In 2019 vlogen zo’n 1,4 miljoen mensen met de KLM, Transavia en Vueling tussen de twee steden. Transavia vliegt ook vanuit Rotterdam en Eindhoven naar Barcelona.

Vliegen naar vliegveld Barcelona El Prat

Vliegtickets naar vliegveld Barcelona vind je het voordeligst via Tix.nl. Hier vind je altijd de voordeligste tickets omdat deze websites vliegtickets goedkoper kunnen aanbieden dan dat je bij een luchtvaartmaatschappij of reisbureau boekt.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Barcelona: 1240 kilometer
  • Vliegtijd: ongeveer 2 uur
  • Tijdsverschil met Nederland: geen (GMT +1)
  • Barcelona El Prat Airport ligt 15 kilometer ten zuidwesten van het centrum van Barcelona.

Taxi vanaf Barcelona Airport

De taxi is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Barcelona El Prat Airport te reizen. Ze staan tegenover T2. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via Taxi2Airport. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Openbaar vervoer en vliegveld Barcelona

Overdag zijn er tal van goede verbindingen. ’s Nachts bent je aangewezen op de nachtbus of op een taxi.

Trein

Buiten de oude terminal T2 bevind zich het treinstation die via een luchtbrug bereikbaar is. De ingang bevindt zich dus in de terminal. Elk half uur rijdt de lijn R2 ‘Rodalies’ service van treinmaatschappij RENFE in 20 minuten naar het centraal station Sants, een paar kilometer buiten het centrum. Je kunt hier op de metro overstappen naar het Ramblas en andere richtingen; wel met een nieuw kaartje. Dezelfde trein rijdt door naar de ondergrondse halte Passeig de Gràcia, vernoemd naar de gelijknamige beroemde boulevard erboven. De halte bevindt zich op loopafstand van het Plaça Catalunya, het centrale plein grenzend aan het Ramblas.

Op het Estación Sants kun je overstappen op de lokale treinen die de badplaatsen in de omgeving van Barcelona aandoen, of op een langeafstandstrein.

Bus

Tussen circa 5:30uur en 00:30uur rijdt de Aerobus elke 5 tot 10 minuten van zowel T1 als T2 naar het centrum van de stad. De eindhalte is Plaça Catalunya, het grote centrale plein grenzend aan het Ramblas. De opvallende bussen stoppen voor het warenhuis El Corte Inglés en zijn absoluut niet te missen. Een kaartje koop je bij de halte of in de bus voor ongeveer 5 Euro voor een enkele reis. Tickets zijn niet van te voren te reserveren.

Voor de reis naar de luchthaven dien je op het busnummer te letten. Aerobus A1 gaat naar terminal T1 en A2 naar terminal T2. Voor deze terugrit naar de luchthaven kun je ook instappen op Plaça España.

’s Nachts rijdt de nachtbus N17 elke 20 minuten van T2 naar Plaça Catalunya en vice versa. Deze bus gaat via een aantal buitenwijken van de stad en doet daarom zeker 45 minuten over het traject.

Rondom het Plaça Catalunya zijn vele busstops, de juiste voor lijn N17 ligt aan de noordwest zijde van het plein, waar de Ronda de la Universitat bij het plein komt. Een rit kost circa 1,50 Euro. Deze bus heeft meerdere haltes in Barcelona, en komt ook langs Plaça España.

Autoverhuur op El Prat Airport

Auto huren in Barcelona? Via EasyTerra autohuur huur je een auto met het worry-free label inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Adresgegevens

Barcelona Airport
08820 El Prat de Llobregat
España

Aeroport Barcelona - el Prat Josep Tarradellas, el Prat de Llobregat, Catalunya, Spanje