Bergen Airport (IATA airport code: BGO) wordt ook wel luchthaven Bergen Flesland genoemd, ligt op 19 kilometer afstand ten zuidwesten van de Noorse stad Bergen. In 2019 verwerkte het vliegveld ongeveer 6.500.000 passagiers. De drukste bestemming was Oslo Gardermoen Airport, de route wordt gevlogen door Norwegian en de SAS. Amsterdam Schiphol Airport is de derde drukste internationale bestemming. De route wordt uitsluitend gevlogen door de KLM.

Het is de bedoeling dat er in 2016 een nieuwe terminal wordt geopend. De huidige terminal is te klein voor de verwachte capaciteit. Scandinavian Airlines (SAS), Norwegian en Widerøe hebben een basis op het vliegveld. Bergen Airport wordt ook veel gebruikt door helikopters die via het vliegveld veel tussen de boorplatformen en het vasteland vliegen.

Wil je tickets boeken naar Bergen Airport? Met Tix.nl kun je eenvoudig maatschappijen vergelijken. Je krijgt ook soms korting als je met zo’n vliegticket vergelijker boekt.

Van en naar Bergen Airport Flesland met de taxi

De taxi is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Bergen Airport Flesland te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via Taxi2Airport. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Ander openbaar vervoer naar vliegveld Bergen Flesland

Bus
De bus is de enige mogelijkheid om met het openbaar vervoer naar de Noorse stad Bergen te gaan. Met busmaatschappij Flybussen kun je naar het centrum van Bergen reizen. De route Bergen centrum – Bergen luchthaven is de route die je moet hebben. De eindhalte is het Radisson Blu Royal Hotel, oftewel Bryggen. Dit zijn de bekende Hanze-handelshuizen die in Bergen staan. De bus route gaat ook door het centrum van de stad: de op drie na laatste halte heet namelijk Bergen busstasjon, perr. N. Dit is het busstation van de stad. Via dit busstation kun je overal heenreizen. De busreis zal van het begin naar het eindpunt zo’n 40 minuten duren en een ticket kost zo’n €18 retour (160 Noorse kronen). Een retourticket is 365 dagen geldig. Er zal wel moeten worden betaald met Noorse Kronen.

Autoverhuur Bergen Airport

Auto huren in Bergen Noorwegen? Via EasyTerra autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Hotel
Een hotel in de buurt van Bergen Airport boeken kan natuurlijk altijd. Vliegveld Bergen is een luchthaven waar veel zakenreizigers landen, wat dat betreft zijn er veel luxe hotels in en in de omgeving van Bergen. Het hotel dat het dichtst bij de luchthaven ligt is het Clarion Hotel Bergen Airport. Een erg goed hotel op minder dan 200 meter afstand van de luchthaven. Geluidsdichte kamers in het hele hotel. Een ander goed hotel is het Radisson Blue hotel. Op 300 meter afstand van de beroemde vismarkt van Bergen en met een busstop voor de deur is dit ook een heel interessant hotel. Kijk voor andere hotels bij Bergen Airport op booking.com.

Parkeren
Parkeren op Bergen Airport is natuurlijk ook mogelijk. Als je voor de terminal wilt parkeren dan kost een uur parkeren 60 NOK (± €7). Een week parkeren op de parkeerplaats voor lang parkeren kost €13 per dag, met een weekmaximum van €55. Iedere extra week kost dan zo’n €33. Let op dat deze prijzen geconverteerde Noorse kroon prijzen zijn. Dit kan dus nogal schommelen.

Adres
Het adres van Bergen Airport:

Flyplassvegen 555
5258 Bergen
Norway