Berlijn Schönefeld Airport (SXF) was een internationale luchthavens die op 25 oktober 2020 is overgegaan naar de nieuwe luchthaven Berlijn Brandenburg International Airport. De vliegtuigmaatschappijen vlogen tot het einde enkel nog naar Europese bestemmingen. Er waren vier terminals, geletterd A, B, C en D en zijn onderling te voet goed bereikbaar.

Bekijk voor vliegen naar Berlijn het nieuwe vliegveld: Berlijn Brandenburg Airport. De informatie hieronder is niet meer relevant.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Berlijn: 661 kilometer
  • Vliegtijd: ongeveer 50 minuten
  • Tijdsverschil met Nederland: geen (GMT +1)
  • De luchthaven Berlijn Schönefeld ligt 18 kilometer ten zuidoosten van het centrum van Berlijn.

Openbaar vervoer vanaf vliegveld Schönefeld

Trein

Van terminal A loopt u buitenom naar het nabijgelegen station Berlin-Schönefeld Flughafen. Er vertrekken elk half uur treinen naar het centraal station (Hauptbahnhof). Deze AirportExpress Train stopt ook op de stations Ostbahnhof, Alexanderplatz en Friedrichstrasse.

Tevens vertrekken er vanaf Berlin Schönefeld stadstreinen van de zogenoemde S-bahn naar Berlijn. Dit is een soort metro voor de langere afstanden. Het betreft de lijnen S45 en S9. Beide lijnen lenen zich goed om over te stappen op de metrolijnen (U-bahn) door het centrum van Berlijn.

Bus

Overdag biedt de bus geen bijzonder alternatief voor de S-bahn omdat er vanaf de luchthaven alleen bussen rijden naar U-bahn, of treinstations langs de randen van Berlijn.

’s Nachts zou de bus echter een uitkomst kunnen bieden. Lijn N60 rijdt naar Aldershof S-Bahn station aan de stadsrand en N46 naar Kurfürstendamm en Bahnhof Zoo in het centrum van de stad.

Adresgegevens

Flughafen Berlin-Schönefeld Berliner Flughafen-Gesellschaft mbH
12521
Berlin
Duitsland