Berlijn Schönefeld Airport (SXF) was een internationale luchthavens die op 25 oktober 2020 is overgegaan naar de nieuwe luchthaven Berlijn Brandenburg International Airport. De vliegtuigmaatschappijen vlogen tot het einde enkel nog naar Europese bestemmingen. Er waren vier terminals, geletterd A, B, C en D en zijn onderling te voet goed bereikbaar.

Bekijk voor vliegen naar Berlijn het nieuwe vliegveld: Berlijn Brandenburg Airport. De informatie hieronder is niet meer relevant.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Berlijn: 661 kilometer
  • Vliegtijd: ongeveer 50 minuten
  • Tijdsverschil met Nederland: geen (GMT +1)
  • De luchthaven Berlijn Schönefeld ligt 18 kilometer ten zuidoosten van het centrum van Berlijn.

Van en naar Berlijn Schönefeld Airport met de taxi

Bij Terminal A bevinden zich de taxi’s. Een rit naar het centrum kost circa 40 Euro en duurt een ruim half uur. De taxi is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Berlijn Schönefeld Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via TaxiTender. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Ander openbaar vervoer vanaf vliegveld Schönefeld

Trein

Van terminal A loopt u buitenom naar het nabijgelegen station Berlin-Schönefeld Flughafen. Er vertrekken elk half uur treinen naar het centraal station (Hauptbahnhof). Deze AirportExpress Train stopt ook op de stations Ostbahnhof, Alexanderplatz en Friedrichstrasse.

Tevens vertrekken er vanaf Berlin Schönefeld stadstreinen van de zogenoemde S-bahn naar Berlijn. Dit is een soort metro voor de langere afstanden. Het betreft de lijnen S45 en S9. Beide lijnen lenen zich goed om over te stappen op de metrolijnen (U-bahn) door het centrum van Berlijn.

Bus

Overdag biedt de bus geen bijzonder alternatief voor de S-bahn omdat er vanaf de luchthaven alleen bussen rijden naar U-bahn, of treinstations langs de randen van Berlijn.

’s Nachts zou de bus echter een uitkomst kunnen bieden. Lijn N60 rijdt naar Aldershof S-Bahn station aan de stadsrand en N46 naar Kurfürstendamm en Bahnhof Zoo in het centrum van de stad.

Autoverhuur op Schönefeld Airport

Auto huren in Berlijn? Via Sunny Cars autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Adresgegevens

Flughafen Berlin-Schönefeld Berliner Flughafen-Gesellschaft mbH
12521
Berlin
Duitsland