Berlijn Tegel Airport verwerkte in 2019 ruim 24 miljoen passagiers. In 2020 is de luchthaven gesloten, en is overgegaan in Brandenburg Airport. De informatie hieronder is dus niet meer up to date.

Berlijn Tegel Airport (IATA airport code: TXL) is een zeer bekend vliegveld in Duitsland, en ook daarbuiten. Vanaf Berlijn Tegel worden dagelijks behoorlijk wat vluchten gemaakt zowel binnen als buiten de EU. Luchthaven Tegel is in Nederland vooral bekend onder de mensen die weleens naar Berlijn zijn geweest, of er nog heen willen. Vliegtuigmaatschappijen Easyjet en KLM vliegen van Amsterdam naar dit vliegveld. Berlijn Tegel Airport ligt 12km ten noordwesten van het centrum van Berlijn en heeft 5 terminals (A t/m E). De Duitse vliegtuigmaatschappijen Easyjet en Eurowings zijn grote gebruikers van de luchthaven.

Mocht je op zoek zijn naar goedkope tickets, dan raden wij aan om gebruik te maken van Tix.nl. Met behulp van deze site kunt je de beste deals zoeken.

Taxi

De taxi is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Berlijn Tegel Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via Taxi2Airport. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Openbaar vervoer en meer over vliegveld Berlijn Tegel

Bestemmingen
Vanuit Nederland is er een snelle verbinding tussen Eindhoven Airport en het Berlijn Tegel Airport, die veelal gebruikt wordt door mensen die een paar dagen naar Berlijn gaan. Maar er vinden op dit vliegveld uiteraard niet alleen vluchten plaats tussen Amsterdam Schiphol Airport en vliegveld Tegel Berlijn. Berlijn Tegel Airport heeft wel wat meer te bieden, het heeft maar liefst 96 Europese bestemmingen, maar hier houdt het niet mee op. Er zijn ook nog eens 22 internationale bestemmingen waarnaartoe je vanaf Berlijn Tegel Airport kunt vliegen.

De meeste populaire winterbestemmingen zijn, Basle in Zwitserland en Salzburg, Graz, Innsbruck en Klagenfurt in Oostenrijk.

Bereikbaarheid
Vanuit Nederland is het Berlijn Tegel Airport zeer goed bereikbaar via bijvoorbeeld Eindhoven Airport, maar ook met bijvoorbeeld te trein. De bereikbaarheid per auto is zeer goed te doen, maar vanwege de afstand ( al hangt dit natuurlijk wel af van waar je woont ) kiezen veel mensen toch voor een alternatief zoals de trein, bus of vliegtuig.

Trein
Het vliegveld is niet rechtstreeks te bereiken met de trein, maar je kunt wel in de buurt komen. Je moet dan de trein nemen naar een station Berlijn (bijvoorbeeld Alexanderplatz) en van daar kun je verder met de bus of taxi.

Bus
Het vliegveld is makkelijk bereikbaar via de bus. De bus vertrekt vanuit Berlijn centrum en eindigt bij de Terminal A en B. Je wordt dus als ware afgezet voor het vliegveld. Deze bus heet de JetExpressBus TXL van de BVG. Ongeveer iedere 10 minuten kun je in drie kwartier naar Alexanderplatz. Een ticket kost €2,60 en is te koop bij de automaten naast het busstation op het vliegveld.

Auto & parkeren
Het vliegveld is goed bereikbaar met de eigen auto. Als je eenmaal aangekomen bent zou het ook geen probleem meer moeten zijn om de auto te parkeren. Op het vliegveld zijn namelijk maar liefst 2500 parkeerplaatsen te vinden.

Autoverhuur Tegel Airport

Auto huren in Berlijn? Via EasyTerra autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Hotel
Om een hotel te boeken in de buurt van het vliegveld is het zeker aan te raden om www.booking.com om raad te vragen. Hier kunt u de dichtstbijzijnde hotels vinden. Je kunt hier ook hotels vergelijken. Gesorteerd op prijs, afstand tot Berlijn Tegel Airport of waardering; het is allemaal mogelijk!

Adres Oostende Airport
Het adres van dit vliegveld is als volgt:

Berlijn Tegel Airport
13405 Berlin (Saatwinkler Damm)