Boedapest Liszt Ferenc International Airport (IATA afkorting: BUD) stond voorheen bekend als Boedapest Ferihegy International Airport. Het is een kleine maar keurige luchthaven bestaande uit twee aaneengesloten terminals opgedeeld in terminal 1, 2A en 2B. In 2019 maakten ruim 16 miljoen passagiers gebruik van Boedapest Airport. Het is daarmee de belangrijkste luchthaven van Hongarije. Boedapest is tevens de hoofdstad van Hongarije. Lees meer over de luchthaven op Budapest Airport.

De KLM vliegt enkele keren per dag vanaf Boedapest naar Schiphol en Wizzair heeft een dienst vanaf Eindhoven Airport. Sinds januari 2012 zijn de vluchten van Malev Hungarian Airlines gestaakt vanwege financiële problemen.

Vliegen naar Boedapest Airport

Voor vliegtickets naar Boedapest raden wij Tix.nl aan. Hier vind je vaak de voordeligste vliegtickets.

  • Afstand van Amsterdam naar Boedapest: 1168 kilometer
  • Vliegtijd Amsterdam – Boedapest: ongeveer 2,5 uur
  • Tijdsverschil met Nederland: geen
  • Boedapest Liszt Ferenc Airport ligt 16 kilometer ten zuidoosten van het historische centrum van Boedapest.

Taxi vanaf Boedapest Airport

Bij de terminal staan de taxi’s voor je klaar, maar alleen Fotaxi mag jou vervoeren. Een rit naar de stad of vice versa kost circa 6000 HUF. De taxi is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Boedapest Liszt Ferenc Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via Taxi2Airport. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Openbaar vervoer en vliegveld Boedapest

Trein en metro

De trein rijdt rechtstreeks naar het Nyugati Pályaudvar station. Deze ligt in het westen van het centrum en sluit ook aan op het metro- en tramnetwerk van de stad (metrolijn 3).

Shuttlebussen rijden tussen Boedapest Airport en de eindhalte van metrolijn 3 Kõbánya-Kispest, waar je dus over kunt stappen op de metro. Deze bussen hebben het nummer 200E. Het duurt circa 45 minuten om zo in het centrum te komen.

Bus

Er zijn geen reguliere bussen naar de stad. Wizzair biedt een transferoptie aan voor 4 Euro naar het centrum van Boedapest, Google hiervoor op p-airbus.

Minibus

De minibussen van Budapest Airport Minibusz kun je delen met andere reizigers. De minibus brengt jou naar de gewenste locatie, maar vertrekt pas als er voldoende passagiers zijn. Het kost ongeveer 6000 HUF voor 1 tot 3 personen, en 600 HUF voor een extra passagier. Er kan ook een retour geboekt worden, wat extra voordeel oplevert. Deze minibussen, ook wel miniBUD-bussen genoemd, kunnen je rechtstreeks naar het hotel brengen.

Lees hier meer over de verbindingen vanaf Budapest Airport.

Autoverhuur op Boedapest Airport

Auto huren in Boedapest? Via EasyTerra autohuur huur je een auto met het worry-free label inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Adresgegevens

Boedapest Liszt Ferenc Airport
H 1675
Boedapest Pf 53
Hongarije