Henri Coandă International Airport (IATA afkorting: OTP), tot 2004 bekend als Otopeni International Airport is de belangrijkste luchthaven van Roemenië en de grootste van de twee vliegvelden bij Boekarest. De andere luchthaven heet Băneasa Airport (officiëel Aurel Vlaicu Airport).

De nationale luchtvaartmaatschappij TAROM, Blue Air en de KLM voeren wekelijks meer dan 20 vluchten uit tussen Amsterdam en Boekarest. Henri Coandă Airport is zoals veel Oost-Europese luchthavens nog klein. Er maken jaarlijks bijna 15 miljoen passagiers gebruik van (cijfers van 2019). Er is een gefaseerd uitbreidingsplan dat de luchthaven moet uit laten groeien tot een Europese speler van niveau in het jaar 2025. Nu is er nog één terminal, modern en overzichtelijk.

Vliegen naar Boekarest

Voor vliegtickets naar Henri Coandă Airport kun je het beste naar Tix.nl gaan. Zo vindt u altijd de voordeligste tickets. Deze websites hebben vaak goede aanbiedingen, en kunnen goedkoper vliegtickets aanbieden dan luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Boekarest: 1781 kilometer.
  • Vliegtijd: ongeveer 2 uur en 45 minuten
  • Tijdsverschil met Nederland: 1 uur later (GMT +2)
  • Henri Coandă International Airport ligt 17 kilometer ten noordwesten van het historische centrum van Boekarest.

Taxi van en naar Boekarest Airport

Bij de aankomsthal vind je zowel taxi’s als minibussen die je voor een schappelijke prijs naar het centrum van Boekarest brengen. Het tarief is 2 LEI per kilometer. In Euro’s komt dat neer op ongeveer 8 tot 10 Euro voor de hele rit. Het zijn de Taxi’s van Fly Taxi die momenteel een vergunning hebben voor de luchthaven, maar je zult er ook andere aanbieders buiten de officiële standplaats vinden. Pas hiermee op, en check dat er op de meter wordt gereden.

De taxi is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Boekarest Henri Coanda International Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via Taxi2Airport. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Autoverhuur Boekarest Airport

Auto huren in Boekarest? Via EasyTerra autohuur huur je een auto met het worry-free label inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Openbaar vervoer vanaf vliegveld Boekarest

Trein en metro

Er is een station op twee kilometer van de terminal, maar shuttlebussen rijden u daar naartoe. U koopt één combinatiekaartje voor deze bus en de trein (Henri Coandă Express) aan de balie in de aankomsthal. Dit kost slechts 7 LEI per persoon. De totale reistijd is 50 minuten, en deze optie is beschikbaar tussen 5:00uur en 23:00uur.

De trein rijdt naar het Bucaresti Gara de Nord, waar u kunt overstappen op de metro. De gele lijn gaat rechtstreeks naar het Piata Unirii, aan de zuidzijde van het kleine oude centrum. Als u naar de halte Universitate wilt aan de noordzijde van het oude centrum, dan dient u een keer over te stappen. De metro in Boekarest is modern en efficiënt, maar brengt u niet bij de vele grote hotels langs de Calea Victoriei.

Als u op het Gara de Nord een taxi wilt nemen dient u goed uit te kijken of u een betrouwbare taxi kiest. Er zijn hier veel problemen mee. De mensen van het toeristenbureau, centraal in de treinterminal, kunnen u van dienst zijn.

Bus

De bus 783 is de Express Line die snel van de aankomsthal naar het centrum van Boekarest rijdt; in minder dan een uur. Tussen 5:30uur en 20:00 uur rijdt deze bus elk kwartier, daarna tot 23:00uur nog maar elk half uur. Ook in de weekenden en op feestdagen rijdt deze bus 1 keer per half uur.
Bus 780 gaat ook richting het centrum maar rijdt niet verder dan het noordelijker gelegen trein en metrostation Gara de Nord. U dient een busticket te kopen in de aankomsthal, en deze in de bus te valideren.

Adresgegevens

Aeroportul International Henri Coanda
Calea Bucurestilor nr. 224 E
Otopeni
Ilfov 075150
Roemenië

Aeroportul Internațional Henri Coandă (OTP), Otopeni, Ilfov, Roemenië