Boekarest Henri Coandă International Airport

Henri Coandă International Airport (IATA afkorting: OTP), tot 2004 bekend als Otopeni International Airport is de belangrijkste luchthaven van Roemenië en de grootste van de twee vliegvelden bij Boekarest. De andere luchthaven heet Băneasa Airport (officiëel Aurel Vlaicu Airport).

Henri Coandă Airport is zoals veel Oost-Europese luchthavens nog klein. Er maken jaarlijks circa 8 miljoen passagiers gebruik van (cijfers van 2014). Er is een gefaseerd uitbreidingsplan dat de luchthaven moet uit laten groeien tot een Europese speler van niveau in het jaar 2025. Nu is er nog één terminal, modern en overzichtelijk.

De nationale luchtvaartmaatschappij TAROM en de KLM voeren wekelijks meer dan 20 vluchten uit tussen Amsterdam en Boekarest. De prijsvechter Wizzair zal vanaf het voorjaar van 2012 alle activiteiten van Băneasa Airport naar Henri Coandă International Airport verplaatsen, en zal ook de verbinding met Eindhoven Airport blijven aanbieden.

Vliegen naar Boekarest

Voor vliegtickets naar Henri Coandă Airport gaat u naar Worldticketcenter.nl of CheapTickets.nl. Zo vindt u altijd de voordeligste tickets. Deze websites hebben vaak goede aanbiedingen, en kunnen goedkoper vliegtickets aanbieden dan luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus.

Boekarest Henri Coanda Airport Otopeni

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Boekarest: 1781 kilometer.
  • Vliegtijd: ongeveer 2 uur en 45 minuten
  • Tijdsverschil met Nederland: 1 uur later (GMT +2)
  • Henri Coandă International Airport ligt 17 kilometer ten noordwesten van het historische centrum van Boekarest.

Van en naar Boekarest Henri Coanda International Airport met de taxi

Bij de aankomsthal vindt u zowel taxi’s als minibussen die u voor een schappelijke prijs naar het centrum van Boekarest brengen. Het tarief is 2 LEI per kilometer. In Euro’s komt dat neer op ongeveer 8 tot 10 Euro voor de hele rit. Het zijn de Taxi’s van Fly Taxi die momenteel een vergunning hebben voor de luchthaven, maar u zult er ook andere aanbieders buiten de officiële standplaats vinden. Pas hiermee op, en check dat er op de meter wordt gereden.

De taxi is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Boekarest Henri Coanda International Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via CheapTaxis. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Ander openbaar vervoer vanaf vliegveld Boekarest

Trein en metro

Er is een station op twee kilometer van de terminal, maar shuttlebussen rijden u daar naartoe. U koopt één combinatiekaartje voor deze bus en de trein (Henri Coandă Express) aan de balie in de aankomsthal. Dit kost slechts 7 LEI per persoon. De totale reistijd is 50 minuten, en deze optie is beschikbaar tussen 5:00uur en 23:00uur.

De trein rijdt naar het Bucaresti Gara de Nord, waar u kunt overstappen op de metro. De gele lijn gaat rechtstreeks naar het Piata Unirii, aan de zuidzijde van het kleine oude centrum. Als u naar de halte Universitate wilt aan de noordzijde van het oude centrum, dan dient u een keer over te stappen. De metro in Boekarest is modern en efficiënt, maar brengt u niet bij de vele grote hotels langs de Calea Victoriei.

Als u op het Gara de Nord een taxi wilt nemen dient u goed uit te kijken of u een betrouwbare taxi kiest. Er zijn hier veel problemen mee. De mensen van het toeristenbureau, centraal in de treinterminal, kunnen u van dienst zijn.

Bus

De bus 783 is de Express Line die snel van de aankomsthal naar het centrum van Boekarest rijdt; in minder dan een uur. Tussen 5:30uur en 20:00 uur rijdt deze bus elk kwartier, daarna tot 23:00uur nog maar elk half uur. Ook in de weekenden en op feestdagen rijdt deze bus 1 keer per half uur.
Bus 780 gaat ook richting het centrum maar rijdt niet verder dan het noordelijker gelegen trein en metrostation Gara de Nord. U dient een busticket te kopen in de aankomsthal, en deze in de bus te valideren.

logosc-120x85Autoverhuur Boekarest Airport

Auto huren in Boekarest? Via Sunny Cars autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Adresgegevens

Aeroportul International Henri Coanda
Calea Bucurestilor nr. 224 E
Otopeni
Ilfov 075150
Roemenië

Mijn locatie
Bereken route