Bologna Airport (IATA afkorting: BLQ) is een luchthaven bij de Italiaanse stad Bologna met slechts 1 terminal. Bologna Airport, officieel Aeroporto Guglielmo Marconi di Bologna, ligt op zo’n 10 kilometer ten noordoosten van het centrum van Bologna. In het jaar 2023 vervoerde het vliegveld bijna 10 miljoen passagiers. De luchthaven heeft 1 terminal met aankomst beneden en vertrek boven. Inchecken kun je doen op de begane grond. Je kunt met KLM Cityhopper vanaf Amsterdam Schiphol of met Ryanair en Transavia vanaf Eindhoven (reistijd ±1 uur 50 minuten). Brussels Airlines vliegt heen en weer naar Brussel.

Het vliegveld ligt niet alleen bij Bologna, het is ook bij uitstek de luchthaven voor een verblijf in of bij Rimini, Reggio Emilia of Parma. Wil je naar de stad Bologna? Kijk dan hieronder; je kunt in 8 minuten naar het treinstation van de stad Bologna via de Marconi Express.

De regio van Bologna staat bekend om de Lamborghini fabriek; 1 van de airport Authority auto’s is dan ook een snelle Lamborghini.

Openbaar vervoer naar de stad Bologna

Marconi Express

De meest efficiënte manier om vanaf het vliegveld van Bologna naar het treinstation van Bologna te reizen is met de Marconi Express. Nee, niet de Macaroni express! De Marconi Express brengt je in 7 minuten naar de stad en gaat minimaal 4x per uur van 05:40 tot 24:00: 365 dagen per jaar! In de terminal is de ingang van het treinstation te vinden met de bordjes met Marconi Express, die je naar de eerste verdieping brengen. Vanaf daar is er een verbinding met het treinstation van Bologna Airport. De andere kant op ga je naar het treinstation aan de kant van Carracci Street.

Kosten Marconi Express

Je kunt kaartjes kopen voor €12,80 of retour €23,30. Er zijn kaartjes automaten zowel op het vliegveld als op het treinstation. Familietickets (2 volwassenen en 3 kinderen) kosten respectievelijk €25,60 en €48,90. Kinderen t/m 4 jaar reizen gratis. Groepstickets (minimaal 10 personen) kosten €10,50 enkele reis of €19,80 retour.

Bus

Er zijn een paar bus routes. Bus 940 is van de Marconi Express en gaat ‘s nachts. De prijs is hetzelfde. De bus van T-per gaat 2 tot 3x per uur en kost €4. Een stuk goedkoper dus. Belangrijk is dat de eindbestemming van deze bus Ospedale Maggiore is, het ziekenhuis dus. De andere buslijn is Villaggio Speranza. Deze bushaltes zijn dus niet in het centrum van Bologna.

Trein naar andere steden

Wil je naar andere steden rondom Bologna, dan moet je eerst op het treinstation van Bologna zien te geraken. Dit kan met de hierboven beschreven Marconi Express of met de bus. Je kunt vanaf het treinstation van Bologna met de trein naar Ravenna (±1:10 uur, €8), Forlì (±0:50 uur, €6,80), Cesena (±1:05 uur, €8), Rimini (±1:25 uur, €12) en Parma (±1:00 uur en €8). Dit wordt uitgevoerd door Trenitalia. Een uur in de trein voor zo’n prijs is zeker niet slecht. Wel moet je de prijs van de Marconi Express er eigenlijk bij op tellen.

Taxi

Let op! Een taxi is vanaf Bologna Airport zeker geen slecht idee, dit komt door de hoge prijs van het openbaar vervoer; de Marconi Express. Vanaf 2 mensen is het al bijna goedkoper en zeker een stuk makkelijker om met de taxi te gaan. Een taxi vanaf vliegveld Bologna naar de stad pak je direct op de begane grond voor de terminal; als je naar buiten loopt dus. Er zijn ook bordjes met het woord ‘taxi’. Het kost zo’n 20 euro voor een taxi met een kleine fee voor eventuele bagage. Je kunt ook van tevoren een taxi boeken met Taxi2Airport, een Nederlands bedrijf. Dan hoef je niet in de rij te staan, staat de taxi er gegarandeerd en heb je contact met een Nederlandse klantenservice. Je kunt de taxi ook vooraf betalen dus een taxi voor klanten is zo heel makkelijk!

Autoverhuur

 

Er zijn bij de aankomsthal een paar autoverhuurders. Je kunt een auto huren bij verschillende autoverhuurders en groepen, aangegeven met de ‘/’.  Autovia, Avis/Budget/Maggiore, Drivalia, Europcar, Goldcar, Hertz/Dollar/Thrifty, Italy Car Rent, Locauto Rent/Enterprise/National/Alamo, Noleggiare, Rental Plus, Sicily by Car, Sixt. Dat zijn natuurlijk wel erg veel autoverhuurders, je kunt daarom beter vergelijken via een vergelijker. EasyTerra werkt erg goed en is ook Nederlands! Vink het worry-free label aan en je ziet alleen de prijzen met alle verzekeringen inclusief!

Adres

Via del Triumvirato, 84
40132 Bologna BO
Italië