Brussel Airport (IATA afkorting: BRU), ook bekend als Brussel Nationaal of Zaventem Airport, is de thuisbasis van Brussels Airlines. Het netwerk vanaf Brussel is vooral gericht op Europa en Afrika, maar met Brussels Airlines en met een aantal Amerikaanse maatschappijen kun je tegenwoordig ook al naar Amerika vliegen. Steden als Atlanta, New York en Washington zijn zo binnen vliegbereik vanaf Brussel Airport. Ruim 26,4 miljoen passagiers maakten in 2019 gebruik van Brussel Airport. Het is daarmee een middelgrote luchthaven.

De luchthaven bestaat uit de A pier en de B pier. De B pier grenst aan de terminal en de A pier is via een voetgangerstunnel vanuit de terminal te bereiken. Een deel van de A pier wordt voor vluchten van en naar Afrika gebruikt. De namen van de pieren worden voor deze vluchten gewijzigd in T-nummers.

Vliegen vanaf Brussel Airport

Voor vliegtickets naar of vanaf Brussel raden wij Tix.nl aan. Hier vind je vaak de voordeligste vliegtickets. Wil je tickets boeken vanaf Brussel Airport Zaventem? Hier staan wat tips.

Feiten over Brussel Airport:

  • Afstand van Amsterdam naar Brussel: 174 kilometer.
  • Vliegtijd: ongeveer 20 minuten
  • Tijdsverschil met Nederland: geen
  • Brussel Airport ligt 11 kilometer ten noordoosten van het historisch centrum van Brussel.

Taxi

De taxi is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Brussel Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via Taxi2Airport. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken. Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Openbaar vervoer vanaf vliegveld Brussel

Trein

Er rijden 4 treinen van de Airport City Express per uur tussen Brussel Nationaal luchthaven station onder de terminal (level -1) en de grote opeenvolgende stations van Brussel; Brussel Noord, Brussel Centraal en Brussel Zuid (Bruxelles Midi in het Frans). Een enkele reis naar de stad Brussel kost minder dan 3 Euro, en het duurt zo’n 17 minuten. . Vanaf bijvoorbeeld Amsterdam Centraal kost een treinticket naar Brussel zo’n €35 voor een enkele reis met de NS. Vanaf bijvoorbeeld Rotterdam Centraal is het een stuk goedkoper; dan kan het al voor minder dan €25.

Er zijn rechtstreekse treinen van Brussel Airport Zaventem naar bijvoorbeeld Gent en Leuven, Luik en Hasselt. Met de Brussels Airport Express kan iedereen voor een voor niet heel veel geld gebruik maken van de rechtstreekse verbindingen met de meeste noord-Belgische grote steden.

Bus

Het busstation bevindt zich op niveau 0, onder de aankomsthal. De bus van de Brusselse Maatschappij MIVB/STIB lijn 12 rijdt van het Luxemburg Station ten oosten van het centrum, naar de luchthaven. Na 20:00 uur en in de weekenden is dit lijn 21. Het vertrekpunt op de luchthaven is platform C. Als je de stad in reist kun je overstappen op de metro bij de halte Schuman.

Bussen van De Lijn rijden naar tal van plaatsen in Vlaanderen. De Lijn vertrekt vanaf platform A en B.

Parkeren op vliegveld Brussel Zaventem

Via Interparking is parkeren op Brussel Airport mogelijk. Op deze website staan de actuele tarieven, maar ook informatie over bijvoorbeeld het feit of je online moet reserveren of niet. Er zijn een aantal verschillende soorten parkeerplaatsen, waaronder natuurlijk ook parkeren voor een korte tijd (om bijvoorbeeld iemand weg te brengen), of parkeren voor een langere periode. Parkeren op Brussel Airport hoeft zo helemaal niet zo duur te zijn!

Hotels

Het is mogelijk om een hotel te boeken rond Brussel Airport via booking.com. Via deze website kun je de goedkoopste hotels uitzoeken. Je kunt ook vergelijken op bijvoorbeeld algemene waardering of sorteren op waardering van alleen gezinnen.

Autoverhuur op Brussel Airport

Auto huren in Brussel? Via EasyTerra autohuur huur je een auto met het worry-free label inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Adresgegevens

Brussels International Airport Company (BIAC) Luchthaven Brussel Nationaal B-1930 Zaventem België

Luchthaven Brussel-Nationaal, Zaventem, Vlaanderen, België