Ga je met de auto naar het centrum van Charleroi, dan denk je misschien dat het moeilijk wordt om een veilige en goedkope parkeerplaats te vinden. Echter er zijn tal van verschillende parkeergelegenheden die goedkoop zijn.

Parkeren in het centrum van de stad Charleroi

Om te parkeren in het centrum zijn er een drietal mogelijkheden. Betaald parkeren op een parkeerterrein, in een parkeergarage of gratis parkeren.

In het centrum van Charleroi zijn verschillende parkeerterreinen te vinden, waar je van maandag tot en met zondag tussen 10.00 en 17.00 moet betalen. Betaald parkeren kun je hier al voor € 1,00 voor het eerste uur. Het tweede uur kost € 3,00 en het derde uur € 6,00. Je mag hier echter niet langer dan 3 uur met je auto geparkeerd staan.

Daarnaast heeft het centrum van Charleroi een zestal parkeergarages. Je kunt hier parkeren voor een tarief dat varieert tussen de € 1,60 voor een uur tot € 18,00 voor een hele dag. Je moet er alleen wel rekening mee houden dat niet alle parkeergarages 24 uur per dag geopend zijn.

Je kunt in het centrum van maandag tot en met zaterdag ook gratis parkeren bij Charleroi Palais des Expositions. Dit kan echter alleen als er geen beurzen of tentoonstellingen worden verzorgd. Maar er zijn nog meer parkeerplaatsen waar je gratis met je auto kunt staan. En hier hoef je geen rekening te houden met dagen en de tijd. Deze parkeerplaatsen zijn Place West, Hellios en La Vilette.

Parkeren op Charleroi Airport

Wil je parkeren bij de luchthaven, dan is dit gelukkig goed geregeld. Er zijn verschillende mogelijkheden om je auto te parkeren. Om de beste, goedkoopste en veiligste parkeerplaats te vinden kun je dit eenvoudig online doen. Je kunt via ParkVia verschillende aanbieders met elkaar vergelijken en zo de beste deal sluiten. Vanuit de parkeergarage wordt je dan met een shuttledienst naar de vertrekterminal gebracht. Natuurlijk zijn er allerlei uitbreidingen op het parkeren mogelijk. Je moet echter wel van tevoren reserveren.

ParkeerVia is er altijd voor je

Een parkeerplaats kun je eenvoudig online reserveren. Mocht je echter vragen hebben dan kun je ze van maandag tot en met vrijdag telefonische bereiken tussen 10.00 – 17.00. Vanuit Nederland: +31 (0) 207 190 785 en vanuit België: +32 (0) 71 96 36 08. Je kunt ook altijd een email sturen naar: customer.service-nl@parkvia.com

Voor het annuleren of wijzigen van een boeking verwijzen wij naar de website; www.parkvia.com.