Het vliegveld Chania Ioannis Daskalogiannis Airport (IATA afkorting: CHQ) is het tweede vliegveld van Kreta. De bijnaam van Chania Airport is afkomstig van de Kretenzer Ioannis Daskalogiannis die in de 18e eeuw als rebel vocht tegen de Ottomaanse overheersing op het eiland. Het vliegveld ligt op zo’n 20 minuten rijden van de stad Chania.

Het vliegveld verwerkt zowel binnenlandse als buitenlandse vluchten. Het hele jaar door vliegen er vliegtuigen van Athene en Thessaloníki naar Chania, en van april tot november vliegen er ook vliegtuigen uit onder andere Engeland, Duitsland, Nederland en Scandinavische landen. In 2019 reisden er bijna 3 miljoen mensen naar vliegveld Chania toe, onder meer met Transavia vanuit Amsterdam Schiphol.

Vliegtickets kun je het beste boeken via Tix.nl. Ze zoeken de goedkoopste vliegtickets voor jou uit, en vergelijken alle airlines!

Vliegen naar Chania Airport

  • Afstand van Amsterdam tot Chania: 2408 kilometer
  • Vliegtijd: 3 uur en 30 minuten
  • Tijdsverschil met Nederland: 1 uur later (GMT +2)
  • Chania Airport ligt op zo’n 14 kilometer van Chania’s centrum

Van en naar Chania Airport Kreta met de taxi

Gedurende de openingstijden van het vliegveld rijden er constant taxi’s. De taxistandplaats bevindt zich even buiten de terminal. De taxi is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Chania Airport Kreta te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via Taxi2Airport. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Ander openbaar vervoer van en naar vliegveld Chania

Trein
Er rijdt geen trein.

Bus
Dagelijks verbinden diverse bussen Chania airport met Chania. Deze rijden van 05.45 tot 21.45 en doen er ongeveer 30 minuten over.

Autoverhuur Chania Airport

Auto huren op luchthaven Chania? Via EasyTerra autohuur huur je een auto met het worry-free label inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Bestemmingsinformatie

Het vliegveld van Chania heeft een belangrijke functie voor de lokale bevolking: meer dan 45 procent ervan werkt in de landbouw, en een groot deel van de hieruit voortkomende producten word vervoerd via Chania. De meeste landbouw op Kreta concentreert zich dan ook rondom Chania en andere noordelijke steden als Rethymnon en Herakleion.

Het vliegveld is echter ook populair onder toeristen: Kreta is een fantastische vakantiebestemming en vliegveld Chania een keurige luchthaven. Een leuke manier om op Kreta te verblijven is om een appartement te huren in een mooie omgeving vol natuurschoon. Zo heb je meer vrijheid dan in een hotel, maar wel een gezellige omgeving. Een voorbeeld hiervan is Porto Village. Andere mensen gaan echter naar Kreta voor haar bruisende nachtleven. Kreta is weliswaar groot en kent veel plekjes om tot rust te komen, maar in plaatsen als Chersonissos kan goed gefeest worden. Van Oh Oh Cherso herinner je je vast het populaire Starbeach.

Adresgegevens

Chania International Airport I. Daskalogiannis
73 100, Chania Crete
Greece

Κρατικός Αερολιμένας Χανίων «Ιωάννης Δασκαλογιάννης», Μουζουράς, Περιφέρεια Κρήτης, Griekenland