Het vliegveld Marmaris Dalaman Airport (IATA afkorting: DLM) bedient samen met de luchthavens van Antalya en Bodrum het zuidwesten van Turkije. Toeristen voor de plaatsen Marmaris, Göcek, Dalyan, Fethiye, Sarigerme, Kalkan, Ölüdeniz en Kas landen standaard op Dalaman Aiport. In 2012 is voor 130 miljoen euro een nieuwe internationale terminal afgeleverd. Hierdoor kan de luchthaven nu zo’n tien miljoen bezoekers per jaar verwerken. In 2019 vlogen er ruim 4,8 miljoen mensen naar vliegveld Dalaman.

In totaal beschikt de luchthaven over twaalf gates waarvan er acht met een passagiersbrug aan een vliegtuig gekoppeld kunnen worden. In totaal kunnen er 35 vliegtuigen tegelijkertijd geparkeerd staan op Dalaman Airport. Vanaf Amsterdam Schiphol vliegen CorendonTUI en Transavia naar Dalaman. TUIfly Belgium vliegt ook nog op en neer vanaf Brussel.

Boek nu tickets naar vliegveld Marmaris met Tix.nl!

Vliegen naar Dalaman Airport

  • Afstand van Amsterdam tot Dalaman: 2550 kilometer
  • Vliegtijd: 3 uur en 40 minuten
  • Tijdsverschil met Nederland: 1 uur later (GMT +2)
  • Dalaman Airport ligt 5 kilometer buiten het centrum van Dalaman

Van en naar Marmaris Dalaman Airport met de taxi

De taxi is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Marmaris Dalaman Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via Taxi2Airport. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Bus naar Fethiye en Marmaris

Het bedrijf Havas organiseert overdag ook shuttleservices naar het centrum van Fethiye en Marmaris. Deze worden afgestemd op de vluchten die binnenkomen op de luchthaven. Aan de Dalaman Domestic Lines Terminal is overdag een shuttleservice van Havas naar het centrum van Dalaman aanwezig. Als u de buschauffeur van tevoren waarschuwt dan kunt u er op elk punt van de route uit. Afwijken van de route is niet mogelijk.

Toeristen die een pakketreis boeken worden door de touroperator naar de juiste accommodatie gebracht.

Autoverhuur op Dalaman Airport

Auto huren in Dalaman? Via EasyTerra autohuur huur je een auto met het worry-free label inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Bestemming Marmaris

Marmaris is de populairste stad van het achterland van Dalaman. Het vakantieoord staat bekend om haar heerlijke klimaat, gezellige centrum en uitgebreide uitgaansmogelijkheden. Rondom de stad liggen vele honderden hotels, resorts en appartementen. Een echte aanrader is een verblijf in Ideal Prime Beach. Het hotel ligt op slechts twee kilometer van het absolute centrum en biedt luxueuze verzorging.

Het centrum van Marmaris ligt direct aan het strand en beschikt over een gezellige haven. Tevens zijn er talloze leuke winkeltjes en een gigantische indoorbazaar. Een vakantie in Marmaris staat verder voor veel mensen in het teken van uitgaan. In de hoofduitgaansstraat ‘Bar Street’ zijn vele tientallen discotheken en bars gevestigd.

Adresgegevens van Marmaris Dalaman Airport

ATM Dalaman Havalimani Dis Hatlar Terminali
48780 Dalaman / Mugla
+902527925555
info@atmairport.aero