Dublin Airport (IATA afkorting: DUB) is een middelgrote Europese luchthaven. Het is de thuisbasis van Ryanair en Air Lingus en bereikbaar vanuit Amsterdam en Eindhoven. Air Lingus, Ryanair en KLM vliegen vanaf Schiphol Airport naar Dublin Airport. In 2019 maakten bijna 33 miljoen mensen gebruik van Dublin Airport.

Vliegveld Dublin bestaat uit twee naast elkaar gelegen terminals. Terminal 2 is relatief nieuw (opgeleverd in 2010), en met de oude terminal verbonden met een wandelroute. Kijk voor meer informatie op deze website van Dublin Airport.

Vliegen naar Dublin

Voor vliegtickets naar Dublin Airport raden wij Tix.nl aan.  Zo vind je altijd de voordeligste tickets.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Dublin: 365 kilometer
  • Vliegtijd: ongeveer 1 uur
  • Tijdsverschil met Nederland: een uur vroeger (GMT)
  • Dublin Airport ligt 10 kilometer ten noorden van het centrum van Dublin.

Van en naar Dublin Airport met de taxi

De taxi is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Dublin Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via Taxi2Airport. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point op vliegveld Dublin klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Van en naar vliegveld Dublin met ander openbaar vervoer

Trein

Er gaat geen trein naar vliegveld Dublin. Als je met de trein door Ierland wilt reizen ga je eerst met de Airlink Express 747 van Dublin Bus naar Heuston Station of Connolly Station in Dublin.

Bus

De bussen van AirCoach (route 700) rijden elke 10 minuten gedurende de dag, elke 20 minuten vanaf 20:00 uur en elk uur gedurende de nacht tot 4:30 uur. Voor 7 tot 9 Euro kom je in het centrum, een retour kost 14 Euro. Er zijn haltes bij bijvoorbeeld Trinity College en O’Connell Street. Zie www.aircoach.ie voor meer informatie. AirCoach heeft ook routes naar steden zoals Belfast en Cork.

Dublin  Bus rijdt ook tussen de luchthaven en verscheidene bestemmingen in Dublin. De eindhalte is Heuston Station maar onderweg wordt er ook bij Trinity College en O’Connell Street gestopt. Deze bus heet ook wel Airlink Express 747 en rijdt elk kwartier, maar houdt er om 23:30uur mee op. Een enkele reis kost 7 euro. Zie www.dublinbus.ie voor meer informatie.

Buskaartjes zijn te koop bij de bussen, in de bus en in de terminal.

Autoverhuur op Dublin Airport

Auto huren in Dublin? Via EasyTerra autohuur huur je een auto met worry-free label inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.