Düsseldorf Airport (IATA afkorting: DUS) is de grootste luchthaven van Noordrijn-Westfalen en is na Frankfurt Airport en München Airport de derde grootste luchthaven van Duitsland. In 2019 verwerkte vliegveld Düsseldorf bijna 25,5 miljoen passagiers. Het vliegveld is een belangrijke hub voor Eurowings (dochter van Lufthansa) en Sunexpress, TUI, Corendon Airlines en Condor.

De luchthaven is de laatste jaren sterk gegroeid. Steeds meer grote luchtvaartmaatschappijen vliegen via Düsseldorf Airport en ook steeds meer Nederlanders vliegen via Düsseldorf omdat dit vaak goedkoper is. Door de ligging vlak over de grens met Nederland is het een prima alternatief voor Schiphol of Eindhoven.

Vliegen vanaf het vliegveld Düsseldorf

Voor een vliegticket vanaf of naar Düsseldorf Airport raden wij Tix.nl aan. Hier vindt u vaak de voordeligste tickets vanuit deze Duitse stad.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Düsseldorf: 200 kilometer
  • Rij-afstand Amsterdam – Düsseldorf is 224 kilometer. Circa 2 uur en 25 minuten rijden.
  • Vliegtijd: ongeveer 40 minuten
  • Tijdsverschil met Nederland: geen (GMT +1)
  • Düsseldorf Airport ligt 8 kilometer ten noorden van het centrum van Düsseldorf.

Taxi

De taxi brengt je van vliegveld Düsseldorf via de A44 naar het centrum van Düsseldorf. Het korte ritje is relatief duur en kost ongeveer 25 Euro. Taxi’s vind je overal buiten de terminal.

Het is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Düsseldorf Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via Taxi2Airport. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Trein

Met een eigen station biedt Düsseldorf International u een comfortabel alternatief voor de auto. Meer dan 350 treinen van S-Bahn, ICE tot de tram, stoppen dagelijks op het station Düsseldorf Flughafen. U vindt het station aan het oostelijke uiteinde van het luchthaventerrein. Vanuit het station brengt de SkyTrain , een volautomatische cabinebaan, u direct naar de terminal.

Autoverhuur op Düsseldorf Airport

Auto huren in Düsseldorf? Via EasyTerra autohuur huur je een auto met het worry-free label inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Parkeren op Düsseldorf Airport

Parkeren op vliegveld Düsseldorf kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld lange termijn parkeren, maar ook kort, als u bijvoorbeeld iemand komt ophalen of brengen. Als u Düsseldorf als vertrekpunt neemt voor uw reis kunt u uw auto lang parkeren. De vanaf prijzen voor lang parkeren op Düsseldorf Airport zijn:

Kort parkeren op P11 kost ongeveer 4,00 per uur. Kijk voor uitgebreide informatie over parkeren op het vliegveld op de officiële website.

Vergelijk parkeerplekken bij Düsseldorf Airport

Adresgegevens

Flughafen Düsseldorf
Flughafenstraße 120
D-40474 Düsseldorf
Duitsland

Düsseldorf Airport, Düsseldorf, Regierungsbezirk Düsseldorf, Duitsland