Eindhoven Airport (IATA afkorting: EIN), is het tweede vliegveld van Nederland. Met meer dan 6,7 miljoen passagiers in 2019 is vliegveld Eindhoven een relatief kleine maar zeer overzichtelijke luchthaven. De belangrijkste gebruikers zijn Transavia, Ryanair, Wizzair en TUI. Behalve vele zonbestemmingen als Alicante, Mallorca en Faro, zijn er ook verbindingen met bijvoorbeeld Londen, Madrid, Milaan Bergamo en Rome. Boek nu je tickets met Tix.nl en krijg zo de meest voordelige vliegtickets die op dit moment beschikbaar zijn!.

Vliegveld Eindhoven bestaat uit één moderne terminal welke van alle gemakken is voorzien. De laatste jaren is er gewerkt aan de uitbreiding van de terminal, en er is ook een Tulip Inn op het dak van de terminal gekomen. De komende jaren zal Eindhoven Airport flink groeien, ook omdat er steeds meer vakantievluchten vanaf de regionale luchthavens zouden moeten vertrekken, in plaats vanaf Schiphol. Het van oorsprong militaire vliegveld is voor 51% eigendom van de Schiphol Group.

Feiten

  • Vliegveld Eindhoven ligt 8 kilometer ten westen van het centrum van Eindhoven en 121 kilometer ten zuidoosten van het centrum van Amsterdam.
  • Vliegtickets zijn vaak inderdaad goedkoper dan op Schiphol.

Taxi

De taxi is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Eindhoven Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via Taxi2Airport. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Trein

Er rijdt geen trein van en naar de luchthaven. Er zijn echter plannen om een station Eindhoven Airport te openen, maar dit zijn tot nu toe nog langetermijnplannen. Vanaf het station in de stad Eindhoven kunt u met de bus verder reizen om op de luchthaven te komen.

Een treinreis van en naar Eindhoven duurt 1 uur en 20 minuten vanuit Amsterdam, 1 uur en 36 minuten vanuit Den Haag, 3 uur en een kwartier vanuit Groningen, een goed uur vanuit Maastricht en 2 uur vanuit Antwerpen.

Bus

De snelbus 401 rijdt elk kwartier van de terminal naar het station van Eindhoven, en doet daar ongeveer 20 minuten over. Vanuit Station Eindhoven vertrekken treinen in alle richtingen. Verder zijn er lokale bussen naar gemeenten in de omgeving.

Air ExpressBus

De AirExpressBus maximaal 5 keer per dag van Eindhoven Airport naar Amsterdam, vlakbij het centraal station, en kost €22,50 voor een enkele reis of €38,50 voor een retour naar Amsterdam. Dit is wel een particulier bedrijf, de AirExpressBus heeft dus niets met het bedrijf Eindhoven Airport te maken. Het bedrijf heeft ook een route vanaf Utrecht (P+R Westraven), voor €15,50 enkele reis en €28,50 retour.

Parkeren op Eindhoven Airport

Op vliegveld Eindhoven kun je ervoor kiezen om de auto veilig bij de parkeerplaatsen van het vliegveld te parkeren. Je kunt ook kiezen voor particuliere aanbieders. Deze bedrijven zijn vaak een stuk goedkoper dan bij de luchthaven zelf, toch zijn er wel af en toe klachten over dit soort bedrijven. Zie onze eigen pagina parkeren op Eindhoven Airport voor meer parkeer informatie.

Wil je toch liever een hotel boeken in de buurt van vliegveld Eindhoven? Dan kan dit ook via www.booking.com!

Autoverhuur Eindhoven Airport

Auto huren in Eindhoven? Via EasyTerra autohuur huur je een auto met worry-free label inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden. Bekijk de autoverhuurders hier.

Adresgegevens

Eindhoven Airport N.V.
Luchthavenweg 25
5657 EA Eindhoven
Nederland

Eindhoven Airport, Eindhoven, Noord-Brabant, Nederland