Als u met het vliegtuig vanaf Eindhoven Airport op vakantie gaat, dan hoort parkeren hier soms onvermijdelijk bij. Bij parkeren op Eindhoven Airport heb je grofweg twee keuzes: ga je parkeren op de officiële parkeerplaatsen van het vliegveld of maak je gebruik van de vele (goedkopere) aanbieders rond het vliegveld waar je ook kunt parkeren? Beide parkeer mogelijkheden worden hier toegelicht.

Vergelijk parkeerplekken bij Eindhoven Airport

Parkeren Eindhoven Airport: officiële plekken

Je weet 1 ding zeker: op de officiële parkeerplaatsen van Eindhoven Airport staat jouw auto veilig. Er zijn veel verschillende mogelijkheden voor parkeren op Eindhoven Airport. Zo bestaat er P1, P3, P4, P5 en P8.

Aan deze prijzen kunnen geen rechten worden ontleend.

  • P1 is Gold Parking. De parkeerplaats is bedoeld om iemand vlug af te zetten. De parkeerplaats is recht voor de terminal en kost €3,50 per uur. Het maximale bedrag dat je per dag moet betalen is €32,50, het wordt dus wel heel erg duur als je hier meerdere dagen gaat staan.
  • P3 is Silver Parking. Op 5 minuten loopafstand ligt de parkeerplaats iets ten westen van de terminal. Het maximale bedrag dat je op een dag kunt betalen is €17,50. Meerdere dagen parkeren op P3 wordt ook hier vrij prijzig.
  • P4 is Bronze Parking, maar ook Budget Parking. Op zo’n 7 minuten loopafstand van de terminal ligt deze parkeerplaats nog westelijker dan P3. Mocht je lange tijd willen parkeren op Eindhoven Airport, dan kun je het beste hier staan. Het Budget tarief kost €20 tot en met 4 dagen parkeren, vanaf dag 5 komt er €5 per dag bij. Een prima prijs dus als je bijvoorbeeld twee weken moet parkeren bij het vliegveld: dit zou €80 kosten. Dan staat jouw auto dus wel bewaakt! Er zijn echter maar 300 budget plekken, mochten deze allemaal bezet zijn dan betaal je het bronzen tarief, net als op P5.
  • P5 is Bronze Parking. De loopafstand is 7 minuten. Het bronzen tarief kost na 7 dagen net zoveel als het Budget tarief. Het Bronze tarief is €11 per dag voor de eerste 4 dagen. Na 4 dagen betaal je €5 per dag extra. Bronze is dus voor 1 dag parkeren goedkoper (€11 ipv €20), vanaf dag 2 is Bronze duurder (€22 ipv 20). Zeker als je langer dan 4 dagen moet parkeren op vliegveld Eindhoven, is Bronze goedkoper.
  • P8 is ook Bronze en Budget Parking. Er zijn 200 budget plaatsen. Omdat P8 zo ver is, rijden er ieder kwartier gratis shuttlebussen tussen P8 en Eindhoven Airport. De shuttlebussen rijden als het vliegveld open is, dit is dus vanaf 04:30 tot en met 01:00. De rijafstand is 5 minuten. P8 is nieuw, het is geopend in april 2014. De parkeerplaats is in 2015 geopend vanaf 3 april tot en met 8 november om de piekmomenten op te vangen.

Particuliere parkeerplaatsen op Eindhoven Airport

Er zijn ook particuliere parkeerplaatsen om goedkoper te parkeren op vliegveld Eindhoven. Eigenlijk zijn er 2 grote parkeerplaats aanbieders rond Eindhoven Airport die toch wel aanmerkelijk goedkoper zijn dan de officiële parkeerplaatsen. Ze zeggen dat ze 24/7 bewaking en beveiliging hebben, verzekerd zijn, gratis annulering hebben. Wij zijn niet aansprakelijk voor deze aanbieders.

De luchthaven van Eindhoven ligt bij een bedrijventerrein. Naast de terminal is voldoende parkeergelegenheid. De parkeerterreinen bij een van deze parkeerplaats aanbieders heten P80, P200, P400 en P600, waarbij het getal verwijst naar de afstand van de terminal in meters. Hoe verder van de terminal hoe goedkoper de parkeerplaats. De eerste dagen kosten 15 Euro per dag bij P80, 10 Euro bij P200, 8 Euro bij P400 en zijn gratis bij P600. Vanaf 5 dagen gaat u bij P600 ook betalen, dit kost dan 30 Euro. De 6e en 7e dag stijgen de prijzen minder snel, en na dag 7 met een vast laag bedrag per dag. Voor een goed overzicht van de kosten kijkt u op parkenfly.com