Faro Airport (IATA afkorting: FAO), ook wel bekend als Algarve Airport, is het belangrijkste vakantievliegveld van Portugal. Het vliegveld is niet erg groot, maar in de zomermaanden kan het behoorlijk druk worden op vliegveld Faro. Dan zoeken veel reizigers de zon op in de Algarve, zoals in de plaatsen Albufeira of Praia da Oura. Meer dan 9 miljoen passagiers maakten in 2019 gebruik van de luchthaven.

Transavia vliegt vanuit Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven naar Faro AirportCorendon Airlines vliegt ook vanuit Amsterdam en zelfs Brussel naar Faro en Ryanair vanuit Eindhoven, en in de zomer ook vanuit Weeze. Ryanair is de grootste gebruiker van vliegveld Faro.

Vliegen naar Faro

Voor vliegtickets naar Faro raden wij Tix.nl aan. Hier vind je vaak de voordeligste vliegtickets.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Faro: 1981 kilometer
  • Vliegtijd: ongeveer 3 uur
  • Tijdsverschil met Nederland: een uur vroeger (GMT)
  • Faro Airport ligt 3 kilometer ten westen van het centrum van Faro.

Van en naar Faro Airport met de taxi

De taxistandplaats van vliegveld Faro bevindt zich vlakbij de terminal aan de rechterkant na het verlaten van de uitgang. Er rijden ook veel minibussen. Een rit naar Faro stad is kort en kost 9 Euro, naar Albufeira/Praia da Oura ruim 40 Euro, Praia da Rocha 65 Euro en Monte Gordo circa 55 Euro.

Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via Taxi2Airport. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Trein, bus en autoverhuur bij vliegveld Faro

Trein

Er rijdt geen trein via de luchthaven, maar vanuit het centrum van Faro vertrekken treinen langs de kust van de Algarve, naar de bekende toeristenplaatsen. Deze treinen zijn langzaam, maar knus.

Bus

Er rijden elk kwartier bussen tussen vliegveld Faro en de stad Faro van 7:00 uur tot 20:30 uur. Doordeweeks vertrekt de laatste bus om 21:17 naar Faro. Deze rit kost minder dan 2 Euro, en brengt u naar het busstation. Vanaf het busstation vertrekken snelle bussen naar de verschillende toeristenplaatsen.

Autoverhuur Faro Airport

Auto huren in Faro? Via EasyTerra autohuur huur je een auto met worry-free label inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Adresgegevens

Faro Airport
8001-701 Faro
Portugal