Frankfurt Airport (IATA afkorting: FRA), ookwel Frankfurt am Main Airport genaamd, is de belangrijkste luchthaven van Duitsland en een van de 15 grootste vliegvelden ter wereldLufthansa en KLM vliegen dagelijks meerdere keren tussen Amsterdam Schiphol Airport en vliegveld Frankfurt. Er wordt veel gevlogen door zakenreizigers. Meer dan 70 miljoen passagiers werden in 2019 afgehandeld op dit vliegveld.

De luchthaven is de thuisbasis van Lufthansa en samen met de München Airport een overstapluchthaven in het netwerk van de luchtvaartalliantie Star Alliance maatschappijen in Europa. Een groot deel van de passagiers op vliegveld Frankfurt is dan ook een transfer passagier. Hoewel het vliegveld wordt gedomineerd door Lufthansa, zijn andere relatief grote spelers Condor, TUI en Ryanair. Een van de grootste kantoorcomplexen in Duitsland, The Squaire, ligt aan de terminals van Frankfurt Airport.

Frankfurt Airport bestaat uit uit twee aaneengesloten terminals. Om tijd te besparen kunt u de afstanden afleggen met de Skyline, een onbemande shuttletrein. KLM maakt meestal gebruik van terminal 1.

Vliegen naar Frankfurt Airport

Voor vliegtickets naar vliegveld Frankfurt raden wij Tix.nl aan. Zo vind je altijd de voordeligste tickets.

Feiten

  • Afstand van Amsterdam naar Frankfurt: 365 kilometer
  • Vliegtijd: ongeveer 1 uur
  • Tijdsverschil met Nederland: geen (GMT +1)
  • Frankfurt Airport ligt 10 kilometer ten zuidwesten van het centrum van Frankfurt.

Taxi

De taxi is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Frankfurt Airport te reizen. Bij beide terminals staan taxi’s klaar op vliegveld Frankfurt. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via Taxi2Airport. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Openbaar vervoer en vliegveld Frankfurt

Trein

Vanuit het station Frankfurt Airport Regional Station onder Terminal 1 rijden er elk kwartier regionale treinen (S-Bahn) naar het centraal station Hauptbahnhof in het centrum van Frankfurt. Dit is de richting Hanau. De rit duurt 11 minuten, kost 3,80 Euro en is beschikbaar tussen 4:32 uur en 1:32 uur richting de stad en tussen 4:17 uur en 00:47 uur richting de luchthaven.

De AIRail Terminal die verbonden is met Terminal 1 is een intercity station vanwaar treinen van de Deutsche Bahn naar steden in het hele land rijden zoals Keulen en Stuttgart.

Bus

Bij beide terminals vertrekken bussen naar verschillende delen van Frankfurt en naar andere steden, maar de meeste bussen hebben hun halte bij Terminal 1. Lijn 61 rijdt elke 20 à 30 minuten naar het Südbahnhof in Frankfurt en doet daar een half uur over. Lufthansa biedt shuttle bussen naar Mannheim, Heidelberg en Straatsburg aan.

Autoverhuur op Frankfurt Airport

Auto huren in Frankfurt? Via EasyTerra autohuur huur je een auto met worry-free label alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Adresgegevens

Frankfurt Airport
60547 Frankfurt am Main
Duitsland