De stad Girona (of Gerona) ligt in het noordoosten van Spanje. Girona Airport (IATA code: GRO) wordt ook wel Girona Costa Brava Airport genoemd. De afstand tussen het centrum van Girona en de luchthaven is iets minder dan 12 kilometer. In 2019 vlogen bijna 2 miljoen mensen van en naar Girona Airport.

Dichtbij de Spaanse autosnelweg E-15 ligt de luchthaven. Via onder andere de E-15 duurt een ritje naar de stad Girona ongeveer een kwartiertje. Een autorit naar de Barcelona duurt veel langer: 1 uur en 5 minuten. Dit komt omdat Girona Airport zo’n 94 kilometer van de stad Barcelona vandaan ligt. Vliegveld Girona wordt ondanks deze grote afstand door luchtvaartmaatschappijen als Ryanair wel eens Barcelona Girona Airport genoemd. Dit is een beetje misleidend: El Prat Airport (de officiële luchthaven van Barcelona) ligt veel dichterbij Barcelona.

Ryanair hoofdgebruiker van Girona Airport
In Nederland vliegt alleen Ryanair vanaf Eindhoven Airport naar vliegveld Girona. Vanaf Weeze Airport (vlak over de Duitse grens bij Venray) vliegt de Ierse prijsvechter ook. Ryanair is een van de grote gebruikers van Girona Airport. Aanvankelijk verkochten ze tickets naar Girona nog met ‘Barcelona Girona’, maar ze zetten tegenwoordig meer in op El Prat Airport.

Vliegen vanaf vliegveld Girona

Voor vliegtickets naar Girona Costa Brava Airport ga je natuurlijk naar Tix.nl. Hier staan de beste aanbiedingen. Soms zijn er kleinere vliegtuigmaatschappijen waarvan je het niet verwacht, maar die toch goedkoper zijn. En in feite gaat het er vaak om wie je het goedkoopste naar Girona kan vliegen.

Girona Airport feiten

  • Afstand van Amsterdam naar Girona: 1165 kilometer
  • Vliegtijd: 1 uur en 50 minuten.
  • Tijdsverschil met Nederland: 0 uur
  • Girona Airport ligt 15 kilometer ten zuid-zuidwesten van het centrum van Girona. Vliegveld Girona ligt 94 kilometer ten noordoosten van de stad Barcelona.

Openbaar vervoer naar de stad Girona en Barcelona

Naar Girona
Hoe kom je het snelst van Girona Airport naar de stad Girona? Simpel: met de bus! De Barcelona Bus (lijn 607) gaat van de terminal van vliegveld Girona naar de stad Girona. Deze bus rijdt meestal ieder uur, soms slaat hij er een over. De Barcelona Bus is eigendom van de busmaatschappij Sogales en tickets kun je op het vliegveld of op het busstation kopen. Reken qua kosten op zo’n €10. Een afbeelding van de bus is rechts bijgevoegd.

Naar Barcelona
Aangezien Ryanair tickets naar Girona verkoopt als tickets naar ‘Barcelona Girona Airport’, rijdt er ook dezelfde Barcelona Bus naar de stad Barcelona. Afgestemd op de aankomsttijden van Ryanair vluchten vertrekken deze bussen van lijn 604 zo’n half uur na aankomst van elke Ryanair vlucht. De reis naar de hoofdstad van Catalonië duurt iets minder dan anderhalf uur. Een retourtje kost zo’n €30.

Met de bus naar plaatsen als Lloret de Mar of Blanes
Het is ook mogelijk om met de Barcelona Bus vanaf vliegveld Girona naar Tossa de Mar, Blanes, Calella en Mataro te gaan. Dit zijn de buslijnen 601, 603 en 605 van ook de Barcelona Bus (van busmaatschappij Sogales). Naar Lloret de Mar heet het lijn 605 en duurt het ongeveer 30 minuten.

Van en naar Girona Costa Brava Airport met de taxi

De taxi is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Girona Costa Brava Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via Taxi2Airport. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Autoverhuur Girona Airport

Auto huren in Girona? Via EasyTerra autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Parkeren op Girona Airport
Voor Nederlanders is het vrij onwaarschijnlijk om te parkeren op Girona Airport, maar mocht je in Spanje wonen en naar Nederland wil vliegen via Girona dan is het wel handig om deze informatie te hebben. 1 dag parkeren op P1 (De officiële parkeerplaats van vliegveld Girona) kost €10,50 met een weekmaximum van €66,75. Twee weken kost dan €124,50. 3 weken kost €182,25. Je hoeft voor parkeren op Girona Airport niet te reserveren en de parkeerplaats wordt 24 uur per dag bemand en bewaakt door beveiligingspersoneel maar ook door personeel van de luchthaven. De hele parkeerplaats is overdekt.