Hamburg Airport (IATA afkorting: HAM), of Hamburg Airport Helmut Schmidt of vroeger Hamburg-Fuhlsbüttel Airport, is het internationale vliegveld bij de tweede stad van Duitsland; Hamburg. Het is een grote hub voor Eurowings, de low-cost dochter van Lufthansa. Ook KLM heeft dagelijkse vluchten vanaf Amsterdam Schiphol Airport. In 2022 gebruikten meer dan 11 miljoen passagiers vliegveld Hamburg.

Het vliegveld is niet heel nieuw maar toch redelijk modern. Het heeft twee terminals, terminal 1 (gebouwd in 2005) en terminal 2 (gebouwd in 1993). KLM en andere SkyTeam partners gebruiken hoofdzakelijk de nieuwere terminal 1, Lufthansa en Eurowings gebruiken terminal 2. De terminals hebben een hoog gebogen dak die het design van een vleugel moeten voorstellen. Niveau 1 is departures, niveau 0 is arrivals. Tussen de terminals zit Airport plaza, een security check punt met veel winkels, restaurants, lounges en andere faciliteiten. Ook vind je hier het treinstation van Hamburg Airport.

Vliegen naar Hamburg

Voor vliegtickets naar Hamburg Airport raden wij Tix.nl aan. Hier vind je vaak de voordeligste vliegtickets.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Hamburg: 381 kilometer
  • Tijdsverschil met Nederland: geen (GMT +1)
  • Vliegtijd: ongeveer 1 uur
  • Hamburg Airport ligt 8 kilometer ten noorden van het centrum van Hamburg.

Taxi

Taxi’s vind je voor zowel terminal 1 als voor terminal 2. De taxirit naar het centrum van Hamburg duurt ongeveer een half uur en kost circa 40 tot 50 Euro. De taxi’s rijden op de meter en hebben een starttarief van 5 Euro. Het is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Hamburg Airport met de taxi te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via Taxi2Airport. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Openbaar vervoer vanaf vliegveld Hamburg

Trein

De regionale treinen bij Hamburg heet ook wel de S-Bahn. Het verbindt vliegveld Hamburg met het centrum van de stad Hamburg. De trein rijdt iedere 10 minuten naar Hamburg Central Station en de reistijd is ongeveer 25 minuten. Je kunt het treinstation met automatische trappen, fysieke trappen en liften bereiken vanaf de arrivals hal op de luchthaven. Je kunt na 1 stop met de trein, bij Ohlsdorf, uitstappen en overstappen op de metro van Hamburg, de U1.

De trip met de trein naar het centraal station van Hamburg kost slechts €3,40. Koop een Einzelkarte met bereik AB. Kinderen van 6 t/m 14 betalen slechts €1,30. Je kunt er ook voor kiezen om een dagkaart te kopen (9 uur geldig) voor €6,60. Kaartjes kun je op het station kopen en met een kleine korting ook op de website van HVV. Ben je met 5 personen dan kost een groepsticket €12,40.

Trein naar Lübeck, Schwerin, Kiel en Bremen

Wil je naar de bovenstaande steden, dan zul je met de S-Bahn trein vanaf het vliegveld naar het centraal station van Hamburg moeten reizen. Hier kun je een trein nemen naar steden zoals Lübeck, Schwerin en Kiel. Je reist in 45 minuten al naar Lübeck. Kiel en Schwerin duren 20 minuten langer dan de reis naar Lübeck en er zijn meerdere treinen om uit te kiezen. Ook Bremen is in anderhalf uur goed bereikbaar. Boek tickets via Deutsche Bahn, de Duitse tegenhanger van de NS.

Bus

De bussen van HVV verbinden de luchthaven met de regio rond Hamburg. Je vindt het busstation van het vliegveld voor terminal 1, op de begane grond (arrivals).

  • Expressbus 34 gaat vanaf vliegveld Hamburg, via Eppendorf, Rotherbaum, en het stadscentrum naar Wilhelmsburg net ten zuiden van het stadscentrum.
  • Bus 114 gaat naar Groß Borstel, Eppendorfer Baum en Klosterstern (richting het centrum).
  • Bus 23 gaat van U-Niendorf-Markt naar Billstedt (in het oosten van Hamburg).
  • Ten slotte gaat bus 292 naar Langenhorn – U-Ochsenzoll, Lufthansa Basis en U-Lattenkamp

Autoverhuur Hamburg Airport

Auto huren in Hamburg? Via EasyTerra autohuur huur je met het worry-free label een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Adresgegevens

Flughafen Hamburg
Flughafenstr. 1-3
22335 Hamburg
Duitsland

Hamburg Airport, Hamburg, Hamburg, Germany