vantaa airportHelsinki Vantaa Airport (IATA afkorting: HEL), kortweg Helsinki Airport genoemd, is de belangrijkste luchthaven van Finland. Deze thuisbasis van Finnair is met bijna 15 miljoen passagiers in 2010 een vrij kleine luchthaven, die bij de beste van Europa wordt gekozen voor de kwaliteit die het haar gebruikers biedt.

Zowel Finnair, de KLM en KLM Cityhopper verbinden Amsterdam en Helsinki met elkaar. Op vliegveld Helsinki kun je overstappen naar tal van bestemmingen in Finland, en tegenwoordig ook op steeds meer bestemmingen naar Azië.
De luchthaven bestaat uit 2 aaneengesloten terminals die je te voet onderling bereikt. Finnair en de KLM komen aan in T2.

Vliegen naar Helsinki

Voor vliegtickets naar Helsinki Vantaa Airport ga je natuurlijk naar Worldticketcenter.nl of CheapTickets.nl. Zo vind je altijd de voordeligste tickets. Deze websites hebben vaak goede aanbiedingen, en kunnen goedkoper vliegtickets aanbieden dan luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus.

Finnair Helsinki Vantaa Airport

Een Finnair vliegtuig

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Helsinki: 1946 kilometer
  • Vliegtijd: 3 uur
  • Tijdsverschil met Nederland: een uur later (GMT +2)
  • Helsinki Vantaa Airport ligt 17 kilometer ten noorden van het centrum van Helsinki.

Van en naar Helsinki Vantaa Airport met de taxi

De taxi is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Helsinki Vantaa Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via CheapTaxis. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Ander openbaar vervoer van en naar vliegveld Helsinki

Trein

Er is geen treinstation op vliegveld Helsinki Vantaa. Bus 61 van het Helsinki Regional Transport Authority of de taxi brengen je bij het Tikkurila Station. Hier vertrekken lokale treinen en lange afstandstreinen naar bijvoorbeeld Tampere, Lahti, Sint Petersburg en Moskou.
Bus 540 rijdt naar het Espoo Station, van waar treinen in de richting van Turku vertrekken.

Een rechtstreekse treinverbinding met de stad is in aanbouw, en zou in 2014 open moeten gaan.

Bus

Elke 15 minuten vertrekken bussen van het stadsvervoer naar het centrum van Helsinki. Je hebt lijn 615 nodig. Deze doet er 30 tot 60 minuten over om bij de belangrijke hotels en het Centraal Station te komen, en kost 4,50 Euro. Je kunt met dit kaartje overstappen op de tram en bus.

De Finnair City Bus kost iets meer, is iets sneller en biedt luxere bussen. Voor 6,20 Euro word je in 35 minuten naar het Centraal Station gebracht of naar het Scandi Continental Hotel. De bus vertrekt elke 20 minuten.

De bussen van Matkahuolto en ExpressBus brengen u dag en nacht naar alle delen van Finland.

logosc-120x85Autoverhuur Helsinki Airport

Auto huren in Helsinki? Via Sunny Cars autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Adresgegevens

Helsinki-Vantaa Airport
P.O. Box 29
FIN-01531 Vantaa
Finland


Kaart centreren