Het vliegveld van Ibiza (IATA afkorting: IBZ) is de toegangspoort tot de Balearen Ibiza en Formentara. In 2016 maaken 7,4 miljoen passagiers gebruik van de luchthaven, zo’n 95 procent van het totale aantal bezoekers aan de twee eilanden. Transavia en Vueling vliegen vanuit Amsterdam op Ibiza Airport. Vanuit Eindhoven doen Transavia en Ryanair dat, terwijl Transavia als enige vanaf Rotterdam naar Ibiza vliegt.

Bekijk ook deze website over Ibiza Airport.

Van en naar Ibiza Airport met de taxi

Het is aan te raden om altijd een taxi te nemen vanaf de officiële standplaats. Deze is duidelijk aangegeven bij het vliegveld. Een taxi vanaf een ander punt nemen kost eerder geld, dan dat het geld bespaart. Standaardtarieven voor een taxirit in 2013 zijn doordeweeks tussen 07:00 en 21:00 €0,98 per kilometer met een minimumtarief van €3,25. In het weekeind en na 21:00 uur ‘s avonds is het tarief per kilometer €1,20.

Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via Taxi2Airport. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Openbaar vervoer bij vliegveld Ibiza

Trein

De luchthaven is niet per trein bereikbaar.

Bus

San Jorge Airport Ibiza is uitstekend bereikbaar per bus. Tussen november en eind maart rijdt er overdag om het half uur een bus vanaf Ibiza-stad richting de luchthaven en omgekeerd. In de maanden april tot en met oktober rijdt er zelfs om de twintig minuten een pendelbusje. Tevens is er een pendeldienst tussen San Antonio en de luchthaven. Deze gaat in het naseizoen elke 90 minuten en in het hoogseizoen elk uur. Een ritje met de bus kost € 3,20.

Autoverhuur op Ibiza Airport

Auto huren op Ibiza? Via EasyTerra autohuur huur je een auto (worry-free) inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Bestemming Ibiza

Ibiza is hét feesteiland van Spanje. Het natuurrijke vakantie-eiland beschikt over de bekendste discotheken ter wereld. Tevens worden er grootschalige strandfeesten en festivals georganiseerd. Het is niet voor niets dat een vakantie op Ibiza razend populair is onder jongeren. Naast de uitgebreide feestmogelijkheden is namelijk het weer in de zomermaanden voortreffelijk. Temperaturen van achter in de twintig graden en begin dertig graden zijn eerder regel dan uitzondering.

Hoewel Ibiza bekend staat als feesteiland zijn rustzoekers hier ook aan het juiste adres. Het eiland beschikt over schitterende – vrijwel onontdekte – stranden en verbazingwekkende natuurparken. Wandelend op de fiets of met de auto. Op Ibiza valt van alles te ontdekken. Zo is ook de onderwaterwereld van Ibiza een bijzondere ervaring. Rust en verzorging gaan vaak hand in hand. Dit is een van de redenen waarom Ibiza steeds meer investeert in all inclusive hotels. Niet al te lang geleden was een all inclusive op Ibiza nog ondenkbaar. Anno 2013 beschikt het eiland echter over diverse resorts met uitgebreide concepten. Zo gaan totale verzorging hand in hand met natuur of feest vieren.

Geschiedenis

Ibiza heeft een lange historie op het gebied van vliegverkeer. Al in 1949 werd luchthaven ‘Es Codola’ in gebruik genomen. Deze was bedoeld om het toerisme aan te moedigen en voor technische stops voor internationale vluchten. Het vliegveld kwam technisch echter tekort en ging twee jaar later dicht. Enkele jaren later besloten de autoriteiten – mede door het toegenomen aantal toeristen op Mallorca – om Ibiza Airport nieuw leven in te blazen. Op 1 april 1958 voerde het bedrijf Aviaco de eerste vluchten Ibiza-Palma en Ibiza-Barcelona uit.

In 1960 besloot men om een luchtverkeerstoren te bouwen en de landingsbaan uit te breiden. In de daaropvolgende jaren bouwde de luchthaven van Ibiza zich langzaamaan uit. Op 15 juli 1966 voerde Ibiza Airport haar eerste internationale vlucht uit. In de jaren daarna ontwikkelde de luchthaven van Ibiza zich langzaamaan door. Zo werden de landingsbaan en terminal uitgebreid. In 2019 verwerkte de luchthaven ruim 8 miljoen toeristen per jaar. Een aantal dat ieder jaar toeneemt. Boek jouw tickets via Tix.nl!

Adresgegevens van Ibiza Airport

07817 Sant Jordi de Ses Salines
San José Ibiza/Balearic Islands
(+34) 91 321 10 00
ibizaclientes@aena.es

Aeroport d'Eivissa - es Codolar, Sant Josep de sa Talaia, Illes Balears, Spanje