Ippokratis Airport Kos (IATA afkorting: KGS) is de toegangspoort door de lucht voor het Griekse eiland Kos. Het vliegveld van Kos is met een oppervlakte van in totaal 12.000 m2 relatief klein. Er zijn in totaal twee passagiersterminals (een aankomst- en vertrekhal), één brandweerpost en zeven parkeerplaatsen voor vliegtuigen. Het vliegveld verwerkte in 2019 zo’n 2,6 miljoen passagiers.

Het vliegveld van Kos is sinds 1964 in gebruik. In 1974 werd de landingsbaan uitgebreid naar een lengte van 2,4 kilometer. Door het toenemende luchtverkeer besloot men om in 1980 een nieuwe terminal in gebruik te nemen. In 1997 werd de terminal uitgebreid en gerenoveerd. In 2017 werd de nieuwe eigenaar het Duitse FraPort. Zij verbeterden direct de belichting in de terminal, WiFi services en de toilet gedeeltes.

Op het moment vliegen TUI en Transavia vanuit Amsterdam op Ippokratis Airport. Tevens vliegen ze allebei vanuit Eindhoven en Rotterdam naar Kos.

Vliegen naar vliegveld Kos Ippokratis

  • Afstand van Amsterdam tot Kos: 2400 kilometer
  • Vliegtijd: 3 uur en 45 minuten
  • Tijdsverschil met Nederland: 1 uur later (GMT + 2 in de winter en GMT + 3 in de zomer)
  • Ippokratis Kos Airport ligt 22 kilometer ten westen van Kos-stad

Trein

Er is geen treinverbinding met de luchthaven

Taxi

Er zijn altijd taxi’s rondom het vliegveld van Kos aanwezig. Gemiddeld kost een rit naar het centrum van Kos-stad zo’n 30-35 euro. Mocht je echter van plan zijn om een taxi te nemen, dan raden wij aan om gebruik te maken van Taxi2Airport. Dit Nederlandse bedrijf zorgt ervoor dat de taxi voor jou klaarstaat; er is een vooraf afgesproken prijs. Ook zal er geen gedoe zijn met geld aangezien er al is betaald. De chauffeur is gecontroleerd en daarom correct.

Bekijk hier wat jouw vliegveld taxi kost.

Bus

Er stopt een bus vlak voor de deur van de luchthaven. Hiermee kunt u gemakkelijk richting het centrum van Kos-stad vertrekken. Een ritje met deze bus kost 2,90 euro.

Autoverhuur

Op Kos Airport zijn verschillende autoverhuurbedrijven gevestigd. Onder andere Europcar en Avis verhuren hier auto’s. Vergelijk de autoverhuurbedrijven via het Nederlandse EasyTerra. Zorg er wel voor dat je het worry-free label aanklikt want zo huur je een auto pas echt inclusief alles erop en eraan!

Bestemmingsinformatie

Kos is een van de mooiste eilanden van Griekenland. Het eiland staat bekend als ‘fietseiland’ en combineert een geweldige natuur met een bruisend centrum. Wandel langs de leuke promenade, drink een glas in de gezellige haven of ga los in de winkelstraat.

Kos biedt met Kos-stad niet alleen een leuk centrum, maar ook nog een schitterende natuur eromheen. Het is bijvoorbeeld leuk om in een hotel in de vrije natuur te verblijven. Vaak hebben deze een stuk meer te bieden en meestal zijn ze ook niet al te duur. Een van de mooiste hotels in de natuur rondom Kos-stad is Blue Lagoon Kos.

Adresgegevens

Kos Airport Ippokratis
PC 85302 Kos
+30 22420-56000
kakoikt@ypa.gr.