Istanbul Atatürk Airport

Istanbul Atatürk Airport (IATA afkorting: IST) is de grootste luchthaven van Istanbul en van Turkije. Ruim 52 miljoen mensen maakten in 2014 gebruik van de luchthaven, waarmee het op de vierde plek in de top 10 drukste luchthavens van Europa staat. KLM, Turkish Airlines, Onur Air en Corendon Airlines onderhouden een lijndienst tussen Amsterdam Schiphol en Istanbul Atatürk International Airport. Turkish Airlines vliegt bovendien ook nog naar Rotterdam-The Hague Airport.

De luchthaven heeft twee passagiersterminals; Teminal 1 voor binnenlandse vluchten en Terminal 2 voor international vluchten. Het is slechts enkele minuten lopen tussen de terminals.

Wees beducht voor de zeer hoge prijzen voor eten en drinken op de luchthaven. Dit kan wel tot 5 keer zo hoog zijn als in de stad en tot 2 keer zo hoog als op West Europese luchthavens.

Turkish Airlines vliegveld Istanbul Ataturk Airport

Vliegen naar Istanbul Ataturk Airport

Voor vliegtickets naar Istanbul International Airport raden wij u Worldticketcenter.nl en CheapTickets.nl > aan. Hier vindt u vaak de voordeligste vliegtickets.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Istanbul: 2196 kilometer.
  • Vliegtijd: ongeveer 3 uur en 10 minuten
  • Tijdsverschil met Nederland: een uur later (GMT +2)
  • De luchthaven Istanbul Atatürk Airport ligt 24 kilometer ten westen van het centrum van Istanbul.

Van en naar Istanbul Atatürk Airport met de taxi

De taxi’s staan klaar buiten de aankomsthallen. Ze rijden op de meter, en een rit naar het centrum van Istanbul zal circa 40 tot 50 TL kosten. De chauffeur kan vooraf een schatting geven van de te verwachten prijs. Taxitarieven in Istanbul zijn dag en nacht het zelfde.

De taxi is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Istanbul Atatürk Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via CheapTaxis. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Ander openbaar vervoer bij vliegveld Istanbul Ataturk

isbanbul ataturk airport metro kaartMetro

De metro van de rode lijn M1 rijdt van de luchthaven naar het centrum van de stad, en heeft daar de haltes genaamd Topkapi-Ulubatli, Emniyet-Fatih en Aksaray. De metrotoegang ligt op enkele minuten lopen vanaf Terminal 1 van Istanbul Atatürk Airport.. Bij de halte Zeytinburnu kan worden overgestapt op de tram T1 die dieper het oude centrum ‘Sultanahmet’ in gaat. Zie de metrokaart hiernaast.

De metroreis naar de eindhalte duurt circa 45 minuten en kost 1,50 TL.  Als u overstapt op de tram dient een nieuwe toegangskaart te worden gekocht.

Bus

De Havas Shuttlebus rijdt elk half uur tussen 4:00uur en 1:00uur van de luchthaven naar het Taksim plein in het centrum van Istanbul. De reis duurt ongeveer 40 minuten en kost 10 TL.

Pas op voor mensen die een plaats in een dure shuttlebus (tot wel 30 TL per persoon) proberen te verkopen. Dit is beslist te duur.

logosc-120x85Autoverhuur op Istanbul Airport

Auto huren in Istanbul? Via Sunny Cars autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Adresgegevens

Atatürk Uluslararasi Havalimani Bas Mudur Atatürk Dhmi Istanbul Yesilkoy 34830 Turkije

Mijn locatie
Bereken route