Izmir Adnan Menderes International Airport, (IATA airport code: ADB) vernoemd naar de voormalige minister-president van Turkije Adnan Mender, is het vierde vliegveld van Turkije, met zo’n 12,4 miljoen passagiers in 2019. Het vliegveld biedt zowel internationale als binnenlandse vluchten en wordt door toeristen vooral gebruikt voor vakanties naar Izmir of nabijgelegen kustplaatsen als Kusadasi, maar steden als Istanbul zijn ook te bereiken. Toeristische trekpleisters als Ephese en Selcuk liggen op zo’n 60 kilometer afstand van Izmir Airport, dus ook toeristen met deze plaatsen als bestemming vliegen op het Adnan Menderes Izmir Airport. Het historische Izmir zelf ligt tenslotte op zo’n 18 kilometer van vliegveld Izmir.

Boek nu goedkope vliegtickets naar vliegveld Izmir met Tix.nl! Corendon Airlines, Sunexpress, TUIfly Netherlands en Turkish Airlines hebben allemaal een route van Amsterdam Schiphol Airport naar Izmir Airport. Bovendien vliegt Corendon Airlines ook nog eens tussen Izmir en vliegveld Rotterdam.

Vliegen naar Adnan Menderes Airport

  • Afstand van Amsterdam naar vliegveld Izmir: 2325 kilometer
  • Vliegtijd: 2 uur en 40 minuten
  • Tijdverschil met Nederland: 1 uur later (GMT +2)

Taxi

Mocht u meteen richting Selçuk of Ephese willen gaan, dank kan het verstandiger zijn om per taxi te reizen. Zoals gezegd liggen deze plaatsen 60 kilometer ten zuiden van het vliegveld, en het kost een krap uur om deze per taxi te bereiken.

De taxi is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Izmir Adnan Menderes Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via Taxi2Airport Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Ander openbaar vervoer naar vliegveld Izmir

Trein

Een van de makkelijkste manieren om van Izmir Airport te reizen is et de IZBAN pendeltrein. Op dit moment rijden er dagelijks 14 treinen heen en weer van het vliegveld naar de stad. U kunt kiezen tussen een trein die richting de noordelijke kant van het centrum gaat en eindigt op de Basmande Terminal. En een trein in zuidelijke richting die langs onder anderen Ödemis, Tire, Söke, Aydin en Nazilli komt. Wilt u richting Ephese of Selcuk gaan, dan gaat er 6 maal daags een trein (langzaam, maar goedkoop).

Bus

Daarnaast zijn er de goed functionerende Havas shuttlebussen die iedere 20 minuten van Izmir Airport vertrekken en er zo’n 40 a 50 minuten over doen om het centrum te bereiken.

Autoverhuur op Izmir Airport

Auto huren in Izmir? Via EasyTerra autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Bestemming Izmir

De stad Izmir, bij vliegveld Izmir, is na Istanbul en Ankara de grootste stad van Turkije met zo’n 2,5 miljoen inwoners. De stad wordt door Turken ook wel ‘mooi Izmir’ genoemd, en dat is niet zonder reden. Het historische centrum ligt aan een lange baai met een mooie boulevard, waarvandaan u de talloze schepen en jachten die hier voor anker liggen kunt gadeslaan.

In de stad kunt u een bezoek brengen aan een archeologisch en Ataturk museum. Izmir geniet ook van de nabijheid van ruïnesteden als Pergamon, Sardis, Priëne, Milete en Didyma. Als u gaat voor een heerlijke zonvakantie in een resort met een mooi strand voor de deur, dan kunt u het best naar het nabijgelegen Kusadasi gaan, alwaar u kunt verblijven in bijvoorbeeld Palm Wings Kusadasi.

Vanaf hier is Izmir makkelijk te bereiken, maar u kunt er ook voor kiezen om de unieke bezienswaardigheden van Ephese en Selcuk te bewonderen. In Ephese vindt u historische overblijfselen die alleen in Pompeii hun gelijke kennen en in het authentiek Turkse dorpje Selcuk kunt u heerlijk wijn drinken. Geïnteresseerd? Boek hier vliegtickets!

Adresgegevens van vliegveld Izmir

Dokuz Eylül Mh.
Adnan Menderes Havaalanı Girişi
Pk:35425 Gaziemir/izmir, 35425, Turkije
Telefoon:+90 232 455 0000
Halte/station: Otobüs Duragi

Adnan Menderes Havalimanı, Yukarı Seydiköy, İzmir, Turkije