Kiev Boryspil International Airport (IATA afkorting: KBP), is de belangrijkste luchthaven van Oekraïne, en met meer dan 15 miljoen passagiers per jaar (2019) een van de drukkere vliegvelden in Oost-Europa. Het is een van de drie vliegvelden bij de hoofdstad Kiev, en de thuisbasis van Ukraine International Airlines. Ook Ryanair, Windrose Airlines en Skyup maken veel gebruik van de luchthaven. De tweede luchthaven van Kiev heet Zhulyany Airport en wordt vooral voor binnenlandse vluchten gebruikt.

Zowel de nationale Oekraïense maatschappij, als de KLM, vliegen dagelijks tussen Amsterdam en Kiev.

Ten behoeve van het EK voetbal in Oekraïne en Polen, heeft de luchthaven een renovatie en uitbreiding ondergaan. De nieuwe terminals D en F bieden plaats aan het internationale vliegverkeer. De oude hoofdterminal B wordt nu vooral voor binnenlandse vluchten gebruikt. Andere terminals zijn gesloten.

Vliegen naar Kiev

Voor vliegtickets naar Kiev Boryspil Airport gaat u natuurlijk naar Tix.nl. Zo vindt u altijd de voordeligste tickets. Deze websites hebben vaak goede aanbiedingen, en kunnen goedkoper vliegtickets aanbieden dan luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Kiev: 1785 kilometer.
  • Vliegtijd: ongeveer 2 uur en 45 minuten
  • Tijdsverschil met Nederland: 1 uur later (GMT +2)
  • Kiev Boryspil International Airport ligt 29 kilometer ten oosten van het historische centrum van Kiev.

Taxi

De taxi is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Kiev Boryspil International Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via TaxiTender. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Openbaar vervoer vanaf vliegveld Kiev

Trein

In de loop van 2012 zou er een nieuwe treinverbinding openen van de luchthaven naar Kiev. De eerste express trein reed echter pas in 2018. Nu heeft Ukrainian Railways een express trein rijden, 1x tot 2x per uur die in 40 minuten naar Kyiv-Pasazhyrskyi treinstation rijdt, in het centrum van de stad. Kaartjes kun je kopen op het vliegveld of in de stationshal en kosten 80 UAH, omgerekend ongeveer €2,50.

Bus

De zogenoemde Sky Bus, oftewel lijn 322, rijdt zeer frequent en in 40 tot 70 minuten vanaf terminals D en F naar het centrum van de stad. De kosten zijn slechts 25 UAH. Deze opvallende wit en paarse bussen rijden elke 15 minuten (overdag) of 30 minuten (’s avonds en ’s nachts) van de luchthaven en rijden via de Boryspilskaweg, het metrostation Harkivska naar het South Railway Station in het centrum van Kiev. Het South en het Central Station zijn eigenlijk hetzelfde station, maar de twee hallen liggen een klein eind uit elkaar. Ze zijn verbonden met een voetgangerstunnel. Kaartjes kosten ook 80 UAH.

Taxi en minibus

De minibus, of ‘marshrutka’ kost slechts 30 UAH en rijdt u met andere mensen naar het plein achter het centraal station van Kiev, waar u op de metro kunt overstappen. Een taxi vanaf het vliegveld kost 200 tot 500 UAH voor een rit naar het centrum. Voor de beste en een eerlijke prijs reserveer je bij TaxiTender, veel chauffeurs vragen ter plekke een veel te hoge prijs.

Autoverhuur Kiev Airport

Bij de luchthaven van Kiev kun je gemakkelijk een huurauto ophalen. Wil je een auto huren in Kiev? Via Sunny Cars autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Adresgegevens

Kiev Boryspil International Airport
Boryspil
Oekraïne