Kiev Boryspil International Airport

Kiev Boryspil International Airport (IATA afkorting: KBP), is de belangrijkste luchthaven van Oekraïne, en met bijna 7 miljoen passagiers per jaar (2014) een van de drukkere vliegvelden in Oost-Europa. Het is een van de drie vliegvelden bij de hoofdstad Kiev, en de thuisbasis van Ukraine International Airlines. De tweede luchthaven van Kiev heet Zhulyany Airport en wordt vooral voor binnenlandse vluchten gebruikt.

Zowel deze Oekraïense maatschappij, als de KLM, vliegen dagelijks tussen Amsterdam en Kiev.

Ten behoeve van het EK voetbal in Oekraïne en Polen, heeft de luchthaven een renovatie en uitbreiding ondergaan. De nieuwe terminals D en F bieden plaats aan het internationale vliegverkeer. De oude hoofdterminal B wordt nu vooral voor binnenlandse vluchten gebruikt. Andere terminals zijn recent gesloten.

Ukraine International Airlines vliegveld Kiev Boryspil International AirportVliegen naar Kiev

Voor vliegtickets naar Kiev Boryspil Airport gaat u natuurlijk naar Vliegtickets.nl. Zo vindt u altijd de voordeligste tickets. Deze websites hebben vaak goede aanbiedingen, en kunnen goedkoper vliegtickets aanbieden dan luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Kiev: 1785 kilometer.
  • Vliegtijd: ongeveer 2 uur en 45 minuten
  • Tijdsverschil met Nederland: 1 uur later (GMT +2)
  • Kiev Boryspil International Airport ligt 29 kilometer ten oosten van het historische centrum van Kiev.

Van en naar Kiev Boryspil International Airport met de taxi

De taxi is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Kiev Boryspil International Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via CheapTaxis. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Ander openbaar vervoer van / naar vliegveld Kiev

Trein

In de loop van 2012 zou er een nieuwe treinverbinding openen van de luchthaven naar Kiev. Dit project is echter stopgezet, het is niet duidelijk of de treinverbinding tussen vliegveld Kiev en de stad Kiev ooit nog afgemaakt zal worden.

Bus

De zogenoemde Sky Bus rijdt zeer frequent en in 40 tot 70 minuten van de terminals B en F naar het centrum van de stad. De kosten zijn slechts 25 UAH.

Deze opvallende wit en paarse bussen rijden elke 15 minuten (overdag) of 45 minuten (’s avonds en ’s nachts) van de luchthaven en rijden via de Boryspilskaweg, het metrostation Harkivska naar het South Railway Station in het centrum van Kiev. Het South en het Central Station zijn eigenlijk hetzelfde station, maar de twee hallen liggen een klein eind uit elkaar. Ze zijn verbonden met een voetgangerstunnel.
Kijk voor meer informatie over de bustransfer op Skybus.kiev.ua

Taxi en minibus

De minibus, of ‘marshrutka’ kost slechts 30 UAH en rijdt u met andere mensen naar het plein achter het centraal station van Kiev, waar u op de metro kunt overstappen.
Een taxi vanaf het vliegveld kost 200 tot 500 UAH voor een rit naar het centrum. Voor de beste en een eerlijke prijs reserveert u bij de balie van Taxi Auto Ukraine in de aankomsthal. Er zijn veel taxichauffeurs die een veel te hoge prijs vragen.

logosc-120x85Autoverhuur Kiev Airport

Bij de luchthaven van Kiev kun je gemakkelijk een huurauto ophalen. Wil je een auto huren in Kiev? Via Sunny Cars autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Adresgegevens

Kiev Boryspil International Airport
Boryspil
Oekraïne

Mijn locatie
Bereken route