Kopenhagen Airport (IATA afkorting: CPH) is een moderne luchthaven die vaak bij de beste van Europa wordt gerekend. In 2023 maakten bijna 27 miljoen mensen gebruik van vliegveld Kopenhagen. Het is een luchthaven op het Europese toneel in de subtop. Soms wordt de luchthaven Copenhagen Kastrup Airport genoemd, dit is echter geen officiële naam. SAS, KLM, EasyJet en Norwegian voeren dagelijkse vluchten uit tussen Amsterdam en Kopenhagen. Norwegian en SAS hebben er hubs. In de zomer voert Transavia ook nog vluchten uit van en naar Eindhoven Airport.

De luchthaven bestaat uit 2 terminals voor check-in namelijk terminal 2 en 3. Het security checkpunt bevindt zich tussen terminal 2 en 3 in. Achter de terminals worden het pieren met namen A, B, C, D, E en F.

A en B zijn enkel voor Schengen-vluchten, pier C is voor vluchten buiten het Schengen gebied. Pier D is een mix. Een nieuwe pier, vroeger CPH GO, is nu pier F en wordt gebruikt door low-cost vliegtuigmaatschappijen zoals EasyJet, Ryanair en ook Transavia. Pier E werd geopend in 2019.

Terminal 3 werd vanaf 2021 gerenoveerd en zal in 2027 klaar zijn. Het steunt de langetermijnplannen van Kopenhagen Airport om over een jaar of 20 tot wel 50 miljoen passagiers te kunnen vervoeren.

Vliegen naar Kopenhagen

Voor vliegtickets naar Kopenhagen Airport raden wij Tix.nl aan. Hier vind je voordelige vliegtickets.

Feiten:

  • Afstand naar Kopenhagen vanaf Amsterdam: 628 kilometer
  • Vliegtijd: ongeveer 60 minuten
  • Tijdsverschil met Nederland: geen (GMT +1)
  • De luchthaven Kopenhagen Kastrup Airport ligt 18 kilometer ten zuiden van het centrum van Kopenhagen.

Taxi

Buiten terminal 3 zijn de taxi’s gemakkelijk te vinden. Er is 1 punt met af en toe lange rijen. Afzetpunten zijn bij zowel terminal 2 als terminal 3. De taxi’s brengen je voor ongeveer 350 DKK naar het centrum van de stad. Op piekmomenten kan dit duurder zijn. De fooi is inbegrepen in het tarief, betalen gebeurt met crecitcard of een andere pinpas. Cash kan nog wel maar het is aannemelijk dat dit in de toekomst niet meer mogelijk is.

Wil je van tevoren een afspraak over de prijs, dan kun je het beste een taxi boeken via Taxi2Airport. Lange rijen zijn er dan niet. Nette chauffeurs, degelijke auto’s, er is geen probleem met het afrekenen van de rit en de taxi staat voor jou klaar. Bekijk de prijs vrijblijvend op Taxi2Airport.

Openbaar vervoer

Metro

Onder terminal 3 is een metrostation te vinden. Iedere 4 tot 6 minuten, ‘s nachts zelfs iedere 15 tot 20 minuten, rijdt de gele M2 lijn van de metro van het vliegveld in 15 minuten naar Nørreport Station. Dit station is een van de drukste verkeersknooppunten van Kopenhagen, op een kwartiertje loopafstand van Nyhavn.

Trein

Het treinstation ligt ook onder terminal 3. Iedere 10 minuten vertrekt er een trein, ‘s avonds iedere 20 minuten, ‘s nachts ieder uur. Naar het centraal station duurt het, net als de metro, zo’n 15 minuten. Het centraal station ligt op een andere plek dan Norreport Station (bereikbaar met de metro) en is 30 minuten lopen naar Nyhavn. Vanaf het centraal station zijn er verbindingen met de trein, S-trein of bus met de rest van Denenmarken.

Vanaf platform 1 vertrekt er een trein naar de Zweedse stad Malmø, vlakbij Kopenhagen Airport. Deze trein kost 91 DKK en vertrekt 3x per uur. De reistijd is ongeveer 20 minuten en je zult een ID moeten tonen bij het instappen omdat je in feite naar een ander land reist.

Kaartjes voor zowel de metro als voor de trein (ook die naar Malmø) kun je kopen op het metrostation en bij de DSB ticket office in terminal 3. De machines accepteren geen briefjes, enkel munten en creditcards van bijvoorbeeld VISA, V-pay, Maestro of Mastercard. Een reis vanaf het vliegveld naar het centrum kost 36 DKK oftewel ongeveer 5 euro.

Bekijk rejseplanen.dk voor meer informatie. Je kunt ook Google Maps gebruiken voor een goede routebeschrijving.

Bus

Er zijn diverse bussen naar het centrum van de stad die vetrekken bij terminal 3. Naar centraal station is ongeveer 40 minuten met bus 5c. In de spits kost een ticket ook 36 DKK, buiten de spits kost het 21,50 DKK. Vanaf het vliegveld kun je ook een Flixbus nemen, of Graahund bus 999. Deze gaat vanaf Malmø naar Kopenhagen Centraal Station en stopt onderweg bij terminal 3. Er rijdt ook een terminal bus, deze gaat van Car Rental Centre naar terminal 2/3 en gaat dan door naar parkeerplaatsen P15, P17 en P19.

Autoverhuur

Via EasyTerra autohuur kun je ook een auto huren. Deze vergelijker heeft een worry-free label die wel aan te raden is, hierdoor huur je zorgeloos. Zonder gedoe bij diefstal, schade, alles is verzekerd. De eventuele leeftijdstoeslag (onder 28 jaar) is transparant en er zijn geen verborgen kosten. De meeste auto’s haal je op bij het Car Rental Centre, neem hiervoor de Terminal Bus die buiten terminal 2/3 stopt.

Adresgegevens

Københavns Lufthavn – Kastrup
Lufthavnsboulevarden 6
DK 2770 Kastrup
Denemarken