Kopenhagen Airport (IATA afkorting: CHP) is een moderne luchthaven die vaak bij de beste van Europa wordt gerekend. In 2019 maakten meer dan 30 miljoen mensen gebruik van de luchthaven, en daarmee is het bovendien de drukste luchthaven van Scandinavië en een middenmoter op het Europese toneel. Soms wordt de luchthaven Kopenhagen Kastrup Airport genoemd, dit is echter geen officiële naam. SAS, KLM en Norwegian voeren dagelijkse vluchten uit tussen Amsterdam en Kopenhagen. Beiden heeft ze een basis op het vliegveld. In de zomer voert Transavia ook nog vluchten uit van en naar Eindhoven Airport.

De luchthaven bestaat uit drie aan elkaar gelegen terminals; Terminal 1, 2 en 3 die u binnendoor kunt belopen, maar u kunt ook een gratis shuttlebus nemen tussen terminal 1 en terminal 3. Er is trouwens gratis WiFi beschikbaar op de luchthaven.

Vliegen naar Kopenhagen

Voor vliegtickets naar Kopenhagen Airport raden wij Tix.nl aan. Hier vindt u voordelige vliegtickets.

Feiten:

  • Afstand naar Kopenhagen vanaf Amsterdam: 628 kilometer
  • Vliegtijd: ongeveer 50 minuten
  • Tijdsverschil met Nederland: geen (GMT +1)
  • De luchthaven Kopenhagen Kastrup Airport ligt 18 kilometer ten zuiden van het centrum van Kopenhagen.

Taxi

Buiten de terminals zijn de taxi’s gemakkelijk te vinden. Ze brengen u voor 220 DKK naar het centrum, een rit van ongeveer 20 minuten. Fooi is inbegrepen in het tarief.

De taxi is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Kopenhagen Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via Taxi2Airport. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Openbaar vervoer vanaf vliegveld Kopenhagen

Trein en metro

Onder terminal 3 bevindt zich het treinstation, met een zeer frequente verbinding met het centraal station van de stad (København H). Een reis naar Kopenhagen kost u 3 zones op de strippenkaart ad. 36 DKK, en de trein doet daar direct met een regionale trein 14 minuten over. Gemiddeld rijdt de trein iedere 10 minuten. De treinmaatschappij heet DSB. Er vertrekken ook treinen naar het Zweedse Malmö. Bedenk wel dat je dan een paspoort of ander identiteitsbewijs bij je moet hebben.

Sinds 2007 is de gele metrolijn M2 op de luchthaven aangesloten. U komt hiermee niet zonder overstappen op het centraal station, maar bijvoorbeeld wel bij Frederiksberg in het hart van het centrum. Overdag rijdt de metro elke paar minuten naar de stad, zelfs ’s nachts rijdt hij ieder kwartier. Een trip naar het stadscentrum kost 36 DKK.

Bus

Er zijn diverse bussen naar het centrum van de stad die vetrekken bij terminal 3. ’s Nachts rijdt de nachtbus naar het stadhuisplein, of Radhuspladsen.
U gebruikt in de bus een strippenkaart, en voor deze rit moeten 3 zones worden afgenipt. Dit staat gelijk aan 35 DKK. Een rit naar de stad duurt 45 minuten, een stuk langer dan de trein die even duur is.

Autoverhuur op Kopenhagen Airport

Auto huren in Kopenhagen? Via EasyTerra autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Adresgegevens

Københavns Lufthavn – Kastrup
Lufthavnsboulevarden 6
DK 2770 Kastrup
Denemarken