Kos Ippokratis Airport

Kos Ippokratis AirportHet vliegveld Ippokratis Airport Kos (IATA afkorting: KGS) is de toegangspoort door de lucht voor het Griekse eiland Kos. Er landen per jaar zo’n 900 duizend mensen op de luchthaven. Veruit het grootste gedeelte – zo’n achthonderdduizend – bestaat uit internationale bezoekers. Het vliegveld van Kos is met een oppervlakte van in totaal 12.000 m2 relatief klein. Er zijn in totaal twee passagiersterminals (een aankomst- en vertrekhal), één brandweerpost en zeven parkeerplaatsen voor vliegtuigen.

Vliegveld Kos is sinds 1964 in gebruik. In 1974 werd de landingsbaan uitgebreid naar een lengte van 2,4 kilometer. Door het toenemende luchtverkeer besloot men om in 1980 een nieuwe terminal in gebruik te nemen. In 1997 werd de terminal uitgebreid en gerenoveerd. Op het moment vliegen TUI en Transavia vanuit Amsterdam op Ippokratis Airport. Tevens vliegt Transavia vanuit Groningen, Eindhoven en Rotterdam naar Kos. Boek direct tickets op CheapTickets.nl. Vergelijk alle airlines.

Vliegen naar Kos Ippokratis

  • Afstand van Amsterdam tot Kos: 2400 kilometer
  • Vliegtijd: 3 uur en 45 minuten
  • Tijdsverschil met Nederland: 1 uur later (GMT + 2 in de winter en GMT + 3 in de zomer)
  • Ippokratis Airport ligt 27 kilometer buiten het centrum van Kos-stad

Van en naar Ippokratis Airport Kos met de taxi

Er zijn altijd taxi’s rondom het vliegveld van Kos aanwezig. Gemiddeld kost een rit naar het centrum van Kos-stad zo’n 25-27 euro. De taxi is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Ippokratis Airport Kos te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via CheapTaxis. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Ander openbaar vervoer van en naar vliegveld Kos

Trein

Er is geen treinverbinding met de luchthaven.

Bus

Er stopt een bus vlak voor de deur van vliegveld Kos. Hiermee kunt u gemakkelijk richting het centrum van Kos-stad vertrekken. Een ritje met deze bus kost 2,90 euro.

logosc-120x85Autoverhuur op Kos Airport

Auto huren in Kos? Via Sunny Cars autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Bestemmingsinformatie

Kos is een van de mooiste eilanden van Griekenland. Het eiland staat bekend als ‘fietseiland’ en combineert een geweldige natuur met een bruisend centrum. Wandel langs de leuke promenade, drink een glas in de gezellige haven of ga los in de winkelstraat. Een ideaal hotel in het centrum van Kos is het betaalbare, pittoreske Kosta Palace. Het driesterrenhotel ligt direct in het centrum en biedt uitzicht op de haven.

Kos biedt met Kos-stad niet alleen een leuk centrum, maar ook nog een schitterende natuur eromheen. Het is bijvoorbeeld leuk om in een hotel in de vrije natuur te verblijven. Vaak hebben deze een stuk meer te bieden en meestal zijn ze ook niet al te duur. Een van de mooiste hotels in de natuur rondom Kos-stad is Blue Lagoon Kos.

Adresgegevens van Kos Airport

Kos Airport Ippokratis
PC 85302 Kos
+30 22420-56000
kakoikt@ypa.gr.

Kaart centreren
De weg vragen