Lissabon Portela Airport (IATA afkorting: LIS) is de grootste luchthaven van Portugal, en de thuisbasis van TAP Portugal, de nationale luchtvaartmaatschappij. Met ruim 18 miljoen passagiers in 2014 is het een middelgrote luchthaven, welke bestaat uit 1 terminal. Behalve TAP Portugal vliegen ook de KLM, Transavia en EasyJet tussen Schiphol en vliegveld Lissabon. Transavia verbindt de Portugese hoofdstad tevens met Eindhoven Airport.

Lissabon is een belangrijke luchthaven voor reizigers die overstappen naar Brazilië.

Vliegen naar Lissabon

Voor vliegtickets naar Lissabon Portela Airport raden wij je Worldticketcenter.nl en CheapTickets.nl aan. Zo vind je altijd de voordeligste tickets.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Lissabon: 1848 kilometer.
  • Vliegtijd: ongeveer 2 uur en 50 minuten
  • Tijdsverschil met Nederland: 1 uur vroeger (GMT)
  • Lissabon Portela Airport ligt 7 kilometer ten noorden van het centrum van Lissabon.

Van en naar Lissabon Portela Airport met de taxi

Een taxirit van Lissabon Portela Airport naar het centrum van Lissabon kost ongeveer 10 tot 15 Euro. De taxi’s rijden op de meter.

De taxi is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Lissabon Portela Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via CheapTaxis. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Ander openbaar vervoer (bus) vanaf vliegveld Lissabon

Trein

Er is geen treinverbinding met de luchthaven.

Bus

Als je zonder bagage reist kun je de stadsbus 705, 722, 744 of 783 nemen. Hij rijdt over de belangrijkste boulevards tot in het hart van de oude stad. Er is een nachtbus, bus 208.

Met bagage reis je het beste met de Aerobus of Aeroshuttle bus. Deze bussen rijden elke 20 tot 40 minuten naar het centrum. Een kaartje koop je bij de chauffeur, momenteel voor 3,50 Euro. Op het scherm in de bus kan de route worden gevolgd, en staan de nabijgelegen hotels vermeldt. Deze opvallende gele bus rijdt tussen 7:00uuren 23:00uur richting de stad (eindhalte Caís do Sodre station bij de Taag), en tussen 7:45uur en 22:30uur richting de luchthaven.

Metro

Je kunt wel met de metrolijn richting de stad. De rode lijn is de enige aangesloten metrolijn. De derde stop is Gare do Oriente. Dit belangrijke treinstation en busstation zal je verder brengen naar je eindbestemming. Een kaartje kost slechts €1,90 en de reisduur is ook niet lang: 5 minuten. Metro’s rijden iedere 8 minuten.

logosc-120x85Autoverhuur op Lissabon Airport

Auto huren in Lissabon? Via Sunny Cars autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Adresgegevens

Lisbon Portela Airport
Alameda das Comunidades Portuguesas
1700-007 Lissabon
Portugal

Kaart centreren