Londen Heathrow Airport (IATA afkorting: LHR) is het grootste vliegveld van Europa en de vierde van de wereld.  In 2019 maakten meer dan 80 miljoen passagiers gebruik van vliegveld Londen Heathrow, waarvan meer dan 16 miljoen reizen tussen Londen en de Verenigde Staten. Er zijn dagelijks meer dan 35 vluchten tussen Amsterdam Schiphol Airport en Heathrow en de 5 andere Londense luchthavens. British Airways en KLM (Cityhopper) vliegen vooral naar Londen Heathrow.

Het vliegveld heeft 5 terminals. De eerste terminal is in 1968 geopend. De laatste, Terminal 5, is in 2009 geopend en wordt uitsluitend gebruikt door Britisch Airways. Deze terminal heeft 60 gates en een capaciteit van 30 miljoen passagiers per jaar.  Een tunnel met gratis shuttle verbind de terminal hallen met elkaar. KLM maakt gebruik van terminal 2.

Uitbreiden mag deze verstopte luchthaven niet meer. Wel zal er in de komende jaren door sloop en nieuwbouw worden gewerkt aan het vernieuwen van de oude terminals.

Vliegen naar Londen

Vliegtickets naar Londen Heathrow vind je het voordeligst via Tix.nl. Dit omdat deze websites door onder andere volume vliegtickets goedkoper kunnen aanbieden dan dat je bij een luchtvaartmaatschappij of reisbureau boekt.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Londen: 354 kilometer
  • Vliegtijd: ongeveer 40 minuten
  • Tijdsverschil met Nederland: 1 uur vroeger (GMT)
  • De luchthaven Londen Heathrow ligt 27 kilometer ten westen van het historische centrum van Londen.

Taxi

Er zijn vele taxi maatschappijen die je op kunnen pikken bij Londen Heathrow Airport. Binnen een half uur ben je in het centrum van de stad. Het is echter wel de duurste optie. Wil je toch met de taxi en zekerheid over de prijs en over het feit dat de taxi voor je klaarstaat? Dan kun je het beste een taxi reserveren bij Taxi2Airport. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Autoverhuur Heathrow Airport

Auto huren in Londen? Let erop dat ze hier links rijden, vooral bij rotondes dus opletten. Via EasyTerra autoverhuur huur je een auto met worry-free label echt zorgeloos, alle verzekeringen zijn er dan bij inbegrepen. Let even op je leeftijd (onder de 27 betaal je soms nog een leeftijdstoeslag) maar er zijn behalve dan geen verborgen kosten!

Openbaar vervoer en Londen Heathrow Airport

Londen Heathrow heeft uitstekende verbindingen naar de stad met het openbaar vervoer.

Trein

Je kunt op het vliegveld een retour of one-way ticket (enkeltje) tussen Londen Heathrow Airport en Paddington Station in Londen halen. Deze Heathrow Express doet er circa 20 minuten over om je in hartje londen af te zetten. Kinderen jonger dan 5 jaar reizen gratis met een volwassene mee. (tot 4 kinderen per volwassene). Er zijn kindertickets verkrijgbaar voor kinderen tussen 5 en 15 jaar.
Op 25 december rijdt deze Express trein niet. Daarnaast rijdt hij in vakantietijden minder frequent. Tickets kunt u reserveren op:  Londenticket.nl

Metro

In Terminal 1-2-3, Terminal 4 en Terminal 5 bevinden zich toegangen tot de treinen van het metronetwerk van Londen. De blauwe Piccadilly Line gaat van de luchthaven naar het centrum en brengt u na 18 stops bij Piccadilly Circus en vervolgens naar Leicester Square en Russell Square. Uiteraard kan op vele plaatsen worden overgestapt op andere lijnen van het grote netwerk. Je kunt zo haast overal komen!

Bus

De National Express bussen vertrekken vanaf Heatrow Airport Central Bus Station en zetten je af op eindpunt Londen Victoria station in het centrum. Het busstation is 24 uur per dag open en is duidelijk aangegeven tussen terminal 1,2 en 3. Je kunt vanuit deze terminals lopend naar het station.
Vanaf terminal 4 en 5 kun je gratis pendelen naar het station met de Heathrow Connect. De helpdesk bij het station is open van 6:00uur tot 22:30uur.

Overige vliegvelden rondom Londen

Veel budget luchtvaartmaatschappijen en charters vliegen op de omliggende, voordeligere vliegvelden van Londen. Ook is er het zakenvliegveld City Airport bij Canary Wharf:

Adresgegevens

London Heathrow Airport
234 Bath Road
Harlington
Middlesex UB3 5AP
Groot-Brittannië

Bestemmingsinformatie

Ga je een weekendje naar Londen? Deze stad biedt naast vele bezienswaardigheden zoals Buckingham Palace, Harrods en natuurlijk de wereldberoemde Big Ben ook vele winkels. Londen is een waar shop walhalla. Naast de vele winkelcentra en het drukke Regent street en Oxford street kan je ook winkelen in Covent Garden. Vermaak je in de met tientallen kinderkopjes geplaveide straten boordevol specialiteitszaken en eigenzinnige winkeltjes.