Luik Airport (ICAO Airport code: LGG) staat bekend met zijn slogan “The wings of success”. Het vliegveld, dat ook wel Luik Bierset Airport wordt genoemd, of Liège Airport, ligt 13 kilometer ten westen van het Belgische Luik. Het vliegveld streeft er naar om hun vleugels verder uit te spreiden en hun service flink uit te breiden. Dit proberen zij door meer service te ontwikkelen en producten aan te bieden op het vliegveld. Vliegveld Luik vormt dan ook een ware shopping experience waar je taxfree kunt shoppen. Verder kun je er ook vele leuke restaurantjes en barretjes vinden. Er is dus genoeg te doen voor de passagiers die moeten wachten op hun vlucht.

De luchthaven van Luik is met meer dan 900.000 ton per jaar een groot vliegveld wat betreft vracht. TNT Airways zorgt voor een leeuwendeel van het vrachtvervoer van en naar Luik Airport. Wat betreft passagiers is het een kleinschalig vliegveld. In 2019 reisden zo’n 170.000 passagiers via de luchthaven van Luik.

Voor de goedkoopste vliegtickets kun je terecht op Tix.nl. Deze websites vinden de beste deals in jouw situatie. Uiteraard kun je ook via de website van deze vluchthaven tickets boeken.

Van en naar Luik Airport met de taxi

Bij Luik Aiport kun je twee taxibedrijven vinden die 24 uur per dag open zijn. Dat zijn Ladhari en Melchior. De taxi is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Luik Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via Taxi2Airport. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Ander openbaar vervoer van en naar vliegveld Luik

Bestemmingen
Luik Airport is een vliegveld dat allerlei zomer en winter bestemmingen aanbiedt. Dit is echter enkel met TUIfly Belgium. Vroeger vloog ook Thomas Cook Belgium nog op het vliegveld. Bestemmingen zijn Alicante, Gran Canaria, Málaga, Kayseri en Tenerife. In de winter worden ook onder andere Antalya, Izmir, Enfidha, Djerba, Heraklion, Kos, Palma de Mallorca, Rhodos en Tanger aangedaan.

Bereikbaarheid
Het vliegveld is goed bereikbaar met zowel het openbaar vervoer, als met de auto. Het enige nadeel aan Luik Airport is dat er geen treinstation op het vliegveld zit.

Trein
Het is niet mogelijk om op Luik Airport aan te komen met de trein. Wel kun je bij treinstations in de buurt van het vliegveld een taxi of een bus pakken.

Bus
De luchthaven heeft het ook mogelijk gemaakt om gebruik te maken van de bus om op het vliegveld te komen, of juist te vertrekken. De lijndiensten die je op het vliegveld kunt vinden zijn nummer 57 en 53. Als je daar gebruik van wenst te maken is het wel verstandig om de uurregeling na te kijken, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Met bus 57, wat een express bus is, kun je een verbinding maken met de Thalys.

Auto
Deze luchthaven is goed bereikbaar via de autosnelweg E42, afrit 3. De weg naar het vliegveld staat aangegeven met borden.

Verder biedt Luik Airport de mogelijkheid om je auto te parkeren op het vliegveld. De eerste 30 minuten zijn gratis, zodat het ook mogelijk is om mensen op het vliegveld af te zetten. Het grote voordeel aan dit vliegveld is dat je de parkeerplaatsen niet van tevoren hoeft te reserveren zoals bij veel andere (grotere) luchthavens.

Autoverhuur op Luik Airport

Auto huren in Luik? Via EasyTerra autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Hotels
Op de luchthaven kun je het Park Inn hotel vinden, deze is in de passagiersterminal te vinden. Dit hotel is van alle luxe voorzien die je van een normaal hotel kunt verwachten. Aan te raden is om deze van tevoren te reserveren als je er gebruik van wilt maken. Mocht je toch liever andere mogelijkheden onderzoeken? Dan kun je ook via www.booking.com kijken welke hotels de beste deals aanbieden.

Adres Luik Airport
Dit vliegveld kun je vinden op het volgende adres:

Rue de l’Aéroport
B-4460
Grâce-Hollogne
België