Maastricht Aachen Airport (IATA airport code MST) is een vliegveld in het zuiden van de provincie Limburg, ten noordoosten van de stad Maastricht. De luchthaven vervoerde in 2019 zo’n 430.000 passagiers wat ervoor zorgt dat vliegveld Maastricht-Aachen het vierde vliegveld van Nederland is. De belangrijkste gebruikers zijn Corendon Airlines en Ryanair. Vroeger maakte ook Transavia veel gebruik van het vliegveld, dit is per 2016 gestopt. Ryanair had tot voor kort een basis op het vliegveld, maar die basis heeft de Ierse prijsvechter laatst gesloten. Vroeger heette het Maastricht Aachen Airport ook wel vliegveld Beek, of luchthaven Beek. Boek nu vliegtickets via Tix.nl.

Maastricht Aachen Airport had tot januari 2015 een lijndienst naar Londen Southend Airport, via de inmiddels failliete Britse vliegtuigmaatschappij Flybe. Sinds de sluiting van de basis van Ryanair (en een terugloop in het aantal routes) en het vertrek van Flybe ging het tijdelijk minder goed met vliegveld Maastricht. Door de komst van Corendon Airlines naar het vliegveld zette het in 2019 een recordaantal passagiers neer (430.000).

Maastricht Airport feiten

  • Locatie: circa 10 kilometer ten noordoosten van het centrum van Maastricht en zo’n 25 kilometer ten noordwesten van het centrum van de Duitse stad Aachen
  • Tijdsverschil met Nederland: geen
  • Afstand van Maastricht Aachen Airport tot Amsterdam: zo’n 175 kilometer

Taxi

Vanaf vliegveld Maastricht kun je voor zo’n €25 met een taxi naar het centrum van Maastricht, voor zo’n €65 kun je naar het centrum van Sittard. De taxi loopt gewoon op de meter.

Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via Taxi2Airport. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Trein en bus

Maastricht Aachen Airport heeft helaas geen treinstation. Wellicht dat dit er in de toekomst wel van gaat komen. Het is nog niet bekend wat de toekomstplannen zijn. Er is natuurlijk wel een treinstation in Maastricht. Er rijden bussen van busmaatschappij Arriva tussen Maastricht station en Maastricht Airport. Dit is lijn 30, en deze gaat helemaal tot aan Sittard. Je kunt deze buslijn dus ook op het treinstation van Sittard nemen. De bushalte M-A-Airport ligt in het midden, op loopafstand van de terminal. Vanaf Maastricht duurt het 20 minuten en vanaf Sittard 52 minuten. De kosten zijn met de OV Chipkaart zo’n €2,70 vanaf Maastricht en €3,80 vanaf Sittard. Geen OV Chipkaart? Dan kost het €4,50. Kom je uit het noorden? Ga dan met de trein naar Beek-Elsloo en daar met de bus 30 naar het vliegveld (Beek-Elsloo – Maastricht Aachen Airport duurt iets minder dan 20 minuten). De bus 30 rijdt overdag iedere 30 minuten.

Parkeren op Maastricht Airport

Wil je parkeren op Maastricht Aachen Airport? Dit kan veilig. De luchthaven heeft P1 en P2.

  • P1 is voor kort parkeren op Maastricht-Aachen Airport, dit parkeerterrein is relatief dichtbij (50 meter) en ligt pal onder de verkeerstoren.
  • P2 is voor lang parkeren op Maastricht-Aachen Airport, dit parkeerterrein is relatief ver weg (300 meter)

Betaling is op P1 alleen mogelijk met een creditcard of met de pinpas.

P1 P2
Loopafstand 1 minuut 2 minuten
Per uur €4 €5
1 dag €30 €24
2 dagen €60 €32
3 dagen €90 €40
4 dagen €120 €64
1 week €130 €64
2 weken €200 €96
Langer + €10 / dag + €4 / dag

Hotels

Als je een hotel wilt in de buurt van het vliegveld, dan kun je het beste boeken via www.booking.com. Zo kun je de hotels perfect vergelijken, en zo het hotel uitkiezen die de beste prijs/kwaliteitverhouding biedt.

Autoverhuur Maastricht Airport

Auto huren in Maastricht? Via EasyTerra autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Adres Maastricht Airport
Het adres van vliegveld Maastricht is als volgt. Let op de officiële benaming: Maastricht-Aachen Airport.

Maastricht Aachen Airport
Vliegveldweg 90
6199 AD Maastricht Airport
Nederland