Op vliegveld Maastricht heb je bij het parkeren van je auto eigenlijk twee opties.

  • Ik parkeer mijn auto op het terrein van het vliegveld
  • Ik parkeer mijn auto bij een particulier, de bekendste is autoparkingservice Maastricht.

Parkeren op Maastricht Airport het officiële terrein) is iets duurder dan bij een particulier, maar ook een stuk veiliger. Wij gaan geen advies geven, dit is iets wat je zelf moet afwegen. Wil ik een paar euro (tot tientallen euro’s) meer betalen om te parkeren, of wil ik 100% veiligheidsgarantie dat er niets met mijn auto zal gebeuren? Wil je toch parkeren op de officiële parkeerplaatsen? Bekijk dan de tarieven hieronder.

Bij parkeren op Maastricht Aachen Airport is er een verschil tussen P1 en P2, P1 ligt echt naast het vliegveld (een minuutje lopen), P2 ligt iets verder weg maar ook heel dichtbij (2 minuten lopen naar de terminal).

Vergelijk parkeerplekken bij Maastricht Airport

P1 P2
Loopafstand 1 minuut 2 minuten
Per uur €4 €5
1 dag €30 €24
2 dagen €60 €32
3 dagen €90 €40
4 dagen €120 €64
1 week €130 €64
2 weken €200 €96
Langer + €10 / dag + €4 / dag

Parkeren op Maastricht Airport: de tarieven

Als je de prijzen hieronder bekijkt zie je dat P2 eigenlijk altijd goedkoper is. Naarmate je langer parkeert zie je dit verschil verder oplopen. Het is dan ook altijd rendabel om je auto neer te zetten op P2, het is dan ook maar 250 meter verder lopen dan P1. Dit hebben de meeste mensen er wel voor over als ze besluiten om te parkeren op Maastricht Airport.