Het vliegveld van Madeira (IATA afkorting: FNC) ligt op zo’n 10 kilometer ten noordoosten van Funchal op het Portugese eiland Madeira en is in 1964 geopend. Tot die tijd waren de eilanden in de Atlantische Oceaan alleen bereikbaar per boot, en dat gold ook voor Madeira. Madeira is dan ook nog steeds een belangrijke stop voor cruises die ook maar een beetje in de buurt komen. Met de komst van het vliegveld werd het eiland echter spontaan ontsloten, en werd zowel de instroom als de uitstroom van mensen vele malen groter.

In 2000 is een nieuwe landingsbaan aangelegd, waarmee deze nu een lengte heeft van 2781 meter. Op deze baan landen vliegtuigen uit heel Europa. TUI vliegt vanuit Schiphol, Air Berlin vanuit Düsseldorf en Berlijn, EasyJet vanuit Londen en Transavia uit Amsterdam. Boek nu de goedkoopste vliegtickets met Tix.nl vanaf vliegveld Madeira. Tix zoekt de goedkoopste tickets uit doordat hij alle airlines met elkaar vergelijkt!

In 2017 is het vliegveld hernoemd naar Madeira International Airport Cristiano Ronaldo, naar de beroemde voetballer die op Madeira is geboren. In 2019 maakten meer dan 3,3 miljoen mensen gebruik van het vliegveld.

Vliegen Madeira Airport

  • Afstand van Amsterdam tot Aeroporto da Madeira: 2795 kilometer
  • Vliegtijd: 3 uur en 58 minuten
  • Tijdsverschil met Nederland: zelfde tijd (GMT +1)
  • Aeroporto da Madeira Airport ligt 10 kilometer buiten het centrum van Funchal en direct naast het plaatsje Santa Cruz de Maderia

Van en naar Madeira Airport met de taxi

Op het vliegveld is één taxistandplaats. Taxi’s opereren op Madeira altijd met een meter. Het instaptarief bedraagt €4. In het weekend en na 9 uur ’s avonds (tot 6 uur ’s ochtends) geldt er een toeslag van 20%.

De taxi is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Madeira Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via Taxi2Airport. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Van en naar vliegveld Madeira met ander openbaar vervoer

Trein
Er rijdt geen trein op Madeira.

Bus
Behalve op 1e kerstdag rijden er het hele jaar door bussen vanaf het vliegveld. Deze rijden van 6 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds en verbinden het vliegveld met Funchal. Een enkeltje kost €3,35 per persoon.

Er is ook een shuttle met de naam Aerobus. Voor €5 per persoon rijdt deze naar het gebied bij Formosa Beach, en hij kan bij het hotel stoppen waar je moet zijn.

Autoverhuur op Madeira

Auto huren op Madeira? Via EasyTerra autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Bestemmingsinformatie

Madeira is een uniek eiland in de Atlantische Oceaan. Los van de Azoren waar het toebehoort is het dichtstbijzijnde land (West-Afrika) meer dan 700 kilometer weg. Door haar ligging is het klimaat zeer mild en is de natuur prachtig. Het hele jaar door ligt de temperatuur tussen de 16 en de 22 graden, waardoor het ook in de winter zeer aangenaam toeven is. Ideaal voor de natuurliefhebbers die het eiland het hele jaar door bezoeken. Zij komen onder anderen voor de hoge bergen (de hoogste is de Pico Ruivo met 1862 meter), de unieke steile rotswanden en de unieke flora en fauna. Zo is Madeira de enige plek ter wereld waar de kanarie in het wild voorkomt en komt de unieke Laurisilva veelvuldig voor. Voor zoogdieren moet u hier niet zijn, want door de vulkanische oorsprong van het eiland zijn die er nauwelijks.

Een ander voordeel van Madeira is het feit dat het niet wordt platgetreden door massatoerisme. Echte zandstranden zijn er weinig, dus vindt de standaard zon zee en strand-toerist Madeira niet interessant. Dit heeft er ook aan bijgedragen dat de bevolking nog iets authentieks heeft. Zo is het land niet alleen om haar natuur, maar ook om haar cultuur een bezoekje waard!

Als u geen zin heeft om telkens extra kosten te maken door eten, is het misschien interessant om een all inclusive vakantie naar Madeira te boeken.

Aeroporto Internacional da Madeira - Cristiano Ronaldo, Santa Cruz, Portugal