Madrid Airport Barajas

Vliegveld Madrid

Terminal T4 vliegveld Madrid Barajas Airport Iberia

Madrid Barajas Airport (IATA afkorting: MAD) is een uitgestrekte luchthaven en bestaat praktisch gezien uit twee vliegvelden die totaal van elkaar verschillen. De oude luchthaven bestaat uit de aaneengesloten terminals T1, T2 en T3. Hier komen de Europese vluchten aan. Enkele kilometers verderop is T4 gebouwd. Deze terminal is met het oude gedeelte verbonden met de metro en shuttle bussen. Vlakbij T4 ligt de satellietterminal T4S, verbonden met een ondergrondse shuttletrein vanuit T4. T4 wordt gebruikt voor intercontinentale vluchten en door de bij Oneworld aangesloten maatschappijen zoals Iberia, British Airways, Vueling en American Airlines.

De luchthaven mag zich sinds de enorme uitbreiding in 2006 ook bij de grootste van Europa en de wereld rekenen. Meer dan 50 miljoen passagiers maken jaarlijks gebruik van Madrid Barajas Airport. tterdam was in 2016 de achtste bestemming van Madrid Airport. Hoewel een groot deel van de 50 miljoen passagiers  van Spaanse binnenlandse vluchten (met de neergestreken prijsvechters) is vliegveld Madrid Barajas ook een intercontinentale hub met een groot netwerk op Latijns Amerika.

De nationale luchtvaartmaatschappij van Spanje is Iberia (Oneworld). Behalve Iberia vliegt ook de KLM en Air Europa dagelijks meermalen tussen Amsterdam en Madrid. Ryanair en Transavia maken vluchten tussen Eindhoven Airport en vliegveld Madrid. Vanaf Rotterdam The Hague Airport vliegt ook Transavia nog naar de luchthaven van Madrid.

Vliegen naar Madrid Airport

Voor vliegtickets naar Madrid Airport raden wij u Worldticketcenter.nl en CheapTickets.nl aan. Zo kunt u altijd de voordeligste tickets boeken. Kijk ook in de kolom rechts.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Madrid: 1484 kilometer
  • Vliegtijd: ongeveer 2,5 uur
  • Tijdsverschil met Nederland: geen (GMT +1)
  • Madrid Barajas Airport ligt 17 kilometer ten noordwesten van het centrum van Madrid.

Van en naar Madrid Barajas Airport met de taxi

De taxi is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Madrid Barajas Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via CheapTaxis. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Ander openbaar vervoer bij vliegveld Madrid Barajas

Trein

Sinds kort rijdt lijn C1 ‘Cercanías’ service van RENFE tussen T4 van Madrid Airport en de stations Chamartín (in het noorden van de stad) en Atocha (het AVE-hogesnelheidstrein station direct ten zuiden van het centrum). Op beide stations kunt u overstappen op de metro.

Metro

Metro lijn 8 rijdt overdag van 6:00 uur tot ’s nachst 2:00 uur tussen de Terminal T4 en T1,T2,T3 van vliegveld Madrid Barajas om vervolgens de stad in te gaan. In minder dan 15 minuten komt u op Nuevos Ministerios, in een zakenwijk buiten het centrum. Hier kunt u overstappen op bijvoorbeeld de metro richting Puerta del Sol, het beroemde plein in het hart van de stad.

Bus

Bus lijn 200 rijdt van Madrid Airport T2 via T1 naar de metrohalte Avenida de America. Een kaartje kost 1 Euro, en in de bus kunt u al een metrokaartje kopen.

De Exprés Aeropuerto bus brengt u voor 2 Euro naar het Plaza Cibeles of de eindhalte trein- en metrostation Atocha. De bus vertrekt elke 15 minuten overdag, en elk half uur na middernacht. Na middernacht rijdt de bus niet meer door tot Atocha. De rit duurt ongeveer 40 minuten. Op de luchthaven kunt u opstappen bij zowel T1,T2 als bij T4.

’s Nachts kunt u ook gebruik maken van nachtbus N4 van EMT die van het beroemde Plaza Cibeles in Madrid naar de luchthaven vertrekt en u tot 400 meter van de terminals T1,T2,T3 brengt. De eindhalte is bij een plein in de aan de luchthaven grenzende wijk Barajas. Voor een reis van de luchthaven naar de stad is dit wellicht een te lastige onderneming.

Taxi en minibus

Buiten de terminals van vliegveld Madrid vindt u een officiële taxistandplaats. Vermijd de illegale chauffeurs in de terminal. Een rit naar het centrum is op de meter en komt neer op ongeveer 25 Euro.

Op www.aerocity.es kunt u een privébusje of stoel in een gedeelde minibus reserveren. U gebruikt hierbij uw vluchtnummer en aankomsttijd.

Hotels

Je kunt via www.booking.com eenvoudig een hotel boeken vlakbij vliegveld Madrid. Vergelijk eenvoudig jouw hotel en boek direct! Je kunt heel gemakkelijk zien of het hotel gratis Wifi heeft, wat het kost, en hoeveel kilometer het van het vliegveld vandaan is. De meeste hotels bieden gratis shuttlebussen tussen het hotel en vliegveld Madrid aan.

logosc-120x85Autoverhuur op Madrid Airport

Auto huren in Madrid? Via Sunny Cars autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Adresgegevens

Barajas Madrid Airport
28042 Madrid
Spanje


Kaart centreren
De weg vragen