Het vliegveld Aeropuerto de Malaga-Costa del Sol Airport (IATA afkorting: AGP) ligt op zo’n 8 kilometer van het historische centrum van Malaga en is uitstekend verbonden met alle toeristische toppers van de Costa del Sol. Het is een van de oudste Spaanse luchthavens, en met 1919 als oprichtingsjaar is het ook nauw verbonden met de oprichting van Spanjes eerste luchtvaartmaatschappij. In 2019 reisden bijna 20 miljoen passagiers via Málaga Airport. Bekijk hier de website.

Het meeste luchtvaartverkeer dat wordt afgehandeld op Malaga Airport is afkomstig uit de Europese Unie. Het hoogste volume passagiers is afkomstig van Londen Gatwick Airport, maar ook via andere Britse luchthavens komen vele toeristen binnen. Daarnaast zijn steden als Dublin, Parijs, Amsterdam, Brussel en Kopenhagen belangrijke verbindingen van het Aeropuerto. Tot slot zijn er ook diverse binnenlandse verbindingen, met onder andere Madrid, Barcelona, Palma de Mallorca en Melilla. In 2019 vlogen er bijna 20 miljoen passagiers via Malaga Airport.

Boek nu tickets met Tix.nl! Het voordeel hiervan is dat je alle airlines vergelijkt, ook airlines waar je zelf niet aan gedacht zou hebben. Hiermee kun je tientallen euro’s besparen!

Vliegen naar Malaga Airport

  • Afstand van Amsterdam tot Aeropuerto de Malaga-Costa del Sol: 1885 kilometer
  • Vliegtijd: 2 uur en 51 minuten
  • Tijdsverschil met Nederland: Zelfde als in Nederland (GMT +1)
  • Aeropuerto de Malaga-Costa del Sol Airport ligt op zo’n 8 kilometer rijden van Malaga

Van en naar Malaga Airport met de taxi

Taxi’s hebben een starttarief van €1,55 doordeweeks en €1,89 in het weekend (en op doordeweekse dagen tussen 22.00 en 06.00). De prijs per kilometer bedraagt respectievelijk €0,88 en €1,07. Tot slot betaalt u minstens €19,01 voor een taxirit die eindigt of begint op het vliegveld (prijzen 2022).

De taxi is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Malaga Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via Taxi2Airport. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Andere manieren van openbaar vervoer bij vliegveld Malaga

Trein

Er rijden diverse treinen van het vliegveld. Zo kunt u naar Torremolinos gaan met een ritje van slechts 10 minuten, en ook het centrale station van Malaga is binnen een kwartier bereikbaar. Andere treinen verbinden het vliegveld met Fuengirola en Benalmadena.

Bus

Vanuit Malaga Airport rijden er talloze buslijnen. Of u nu naar Malaga, andere steden aan de Costa del Sol of naar het binnenland wil, de bus biedt mogelijkheden. Naar Malaga centrum is het ongeveer een kwartier rijden.

Autoverhuur op Malaga Airport

Auto huren in Malaga? Via EasyTerra autohuur huur je een auto met het worry-free label inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Bestemmingsinformatie

De Costa del Sol is de immens populaire kuststrook die langs heel Andalusië loopt, en staat bekend als de plek voor de ultieme zonvakantie in Spanje. Over het algemeen wordt het gebiedt van Algeciras tot Almeria tot de Costa del Sol gerekend, wat betekent dat deze een lengte heeft van zo’n 600 kilometer. De Costa loopt langs maar liefst drie provincies. Naast Malaga zijn dat Cadiz en Granada.

Malaga is de belangrijkste kuststad van Andalusië en is de scheidslijn tussen het westen en het oosten van de regio. Het heeft een geweldig stadsstrand met de naam strand Malagueta. Het oostelijk deel is relatief rustiger en kent plaatsen als Torre del Mar, Nerja en Almunecar, terwijl in het westen populaire badplaatsen liggen als Marbella, Fuengirola, Mijas en Estepona. De populairste badplaats hier is Torremolinos, met stranden als La Carihuela. Vroeger was dit een gezellig vissersdorpje maar tegenwoordig zijn hier alle faciliteiten aanwezig zijn voor een heerlijke strandvakantie.

Aeropuerto de Málaga-Costa Del Sol, Málaga, Andalucía, Spanje