Manchester Airport

vliegveld manchesterManchester Airport (IATA afkorting: MAN), voorheen bekend als Ringway Airport is de op twee na grootste luchthaven van Groot-Brittannië. Met meer dan 23 miljoen passagiers in 2015 kan het zich meten met de meeste grotere Europese steden.

De luchthaven is een hub voor Flybe, en een belangrijk knooppunt voor vele maatschappijen. Vanaf Manchester Airport bestaat een netwerk naar 190 bestemmingen, ook in Amerika en Azië.

EasyJet, Flybe en de KLM vliegen dagelijks tussen Schiphol en het vliegveld van Manchester. De luchthaven bestaat uit drie terminals, genummerd 1, 2 en 3. Ze zijn onderling verbonden met wandelroutes, grotendeels voorzien van een rolband. Deze routes worden Skyway/Skylink genoemd.

Vliegen naar Manchester

Voor vliegtickets naar Manchester raden we Worldticketcenter.nl of CheapTickets.nl aan. Zo vindt u altijd de voordeligste tickets. Deze websites hebben vaak goede aanbiedingen, en kunnen goedkoper vliegtickets aanbieden dan luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus.

Feiten

  • Afstand van Amsterdam naar Manchester: 501 kilometer.
  • Vliegtijd: 1 uur en 20 minuten
  • Tijdsverschil met Nederland: 1 uur vroeger (GMT)
  • Manchester International Airport ligt 16 kilometer ten zuiden van het historische centrum van Manchester.

Van en naar Manchester Airport met de taxi

Buiten de aankomsthallen bevinden zich de taxi’s van Arrow Cars en Hockney Cabs. Ze rijden u in 30 tot 45 minuten naar het centrum van Manchester. Voor bestemmingen buiten Manchester wordt niet op de meter gereden, maar dient u de prijs af te spreken met de chauffeur. Er staan richtlijnen op de borden bij de taxistandplaats.

Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via CheapTaxis. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Met de trein, bus of auto huren?

Trein

Elke 20 minuten vertrekt een rechtstreekse trein van Trans Pennine Express van ‘The Station’ op het vliegveld, naar de stations Oxford en Piccadilly in Manchester. The Station is bereikbaar via de Skylink wandelroutes bij Terminal 1 en 2. De ritprijs naar de stad is 3 GBP. Deze treinen rijden nog door naar Wigan en Bolton. Vanaf het station op de luchthaven rijden treinen naar vele bestemmingen in de wijde regio, zoals Newcastle, Sheffield, Liverpool en Blackpool. Op Piccadilly Station in de stad, kunt u overstappen op (hogesnelheids-)treinen naar bestemmingen door heel het land.

Bus

Er rijden bussen tussen de luchthaven en het Manchester Central Coach Station.
National Express biedt deze busdienst aan, en ook diensten naar tal van andere bestemmingen in Groot-Brittannië. De balie van de maatschappij is bij The Station, en is open van 6:00uur tot 19:00uur. U kunt het beste een stoel reserveren op internet zodat u zeker bent van een zitplaats.

logosc-120x85Autoverhuur op Manchester Airport

Auto huren in Manchester? Via Sunny Cars autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Adresgegevens

Manchester Airport Plc.
Manchester
M90 1QX
Groot-Brittannië

Mijn locatie
Bereken route