Manchester Airport (IATA afkorting: MAN), voorheen bekend als Ringway Airport is de op twee na grootste luchthaven van Groot-Brittannië. Met meer dan 29 miljoen passagiers in 2019 kan het zich meten met de meeste grotere Europese steden.

De luchthaven was een hub voor Flybe en een belangrijk knooppunt voor vele andere maatschappijen. Vanaf Manchester Airport bestaat een netwerk naar 170 bestemmingen, ook in Amerika en Azië.

EasyJet, Flybe en de KLM vliegen dagelijks tussen Schiphol en het vliegveld van Manchester. De luchthaven bestaat uit drie terminals, genummerd 1, 2 en 3. Ze zijn onderling verbonden met wandelroutes, grotendeels voorzien van een rolband. Deze routes worden Skyway/Skylink genoemd.

Vliegen naar Manchester

Voor vliegtickets naar Manchester raden we Tix.nl aan. Zo vind je altijd de voordeligste tickets. Deze website heeft vaak de beste aanbiedingen, en kan veel goedkoper vliegtickets aanbieden dan luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus.

Feiten

  • Afstand van Amsterdam naar Manchester: 501 kilometer.
  • Vliegtijd: 1 uur en 20 minuten
  • Tijdsverschil met Nederland: 1 uur vroeger (GMT)
  • Manchester International Airport ligt 16 kilometer ten zuiden van het historische centrum van Manchester.

Taxi

Buiten de aankomsthallen bevinden zich de taxi’s van Arrow Cars en Hockney Cabs. Ze rijden u in 30 tot 45 minuten naar het centrum van Manchester. Voor bestemmingen buiten Manchester wordt niet op de meter gereden, maar dient u de prijs af te spreken met de chauffeur. Er staan richtlijnen op de borden bij de taxistandplaats.

Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via Taxi2Airport. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Autoverhuur

Auto huren in Manchester? Via EasyTerra autohuur huur je een auto (worry-free) inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Met de trein of bus

Trein

Elke 20 minuten vertrekt een rechtstreekse trein van Trans Pennine Express van ‘The Station’ op het vliegveld, naar de stations Oxford en Piccadilly in Manchester. The Station is bereikbaar via de Skylink wandelroutes bij Terminal 1 en 2. De ritprijs naar de stad is 3 GBP. Deze treinen rijden nog door naar Wigan en Bolton. Vanaf het station op de luchthaven rijden treinen naar vele bestemmingen in de wijde regio, zoals Newcastle, Sheffield, Liverpool en Blackpool. Op Piccadilly Station in de stad, kunt u overstappen op (hogesnelheids-)treinen naar bestemmingen door heel het land.

Tram (metrolink)

Er is sinds eind 2014 ook een tram beschikbaar die rechtstreeks naar de stad rijdt. De prijs is hetzelfde als de trein, en het duurt een stuk langer dan de trein. Echter, als je in het zuiden van Manchester moet zijn dan is de metro wel ideaal. Of als alternatief op de trein. Het stadion van Manchester United is bijvoorbeeld het beste te bereiken met de tram, via station Trafford Bar (iets minder dan 40 minuten reistijd).

Bus

Er rijden bussen tussen de luchthaven en het Manchester Central Coach Station.
National Express biedt deze busdienst aan, en ook diensten naar tal van andere bestemmingen in Groot-Brittannië. De balie van de maatschappij is bij The Station, en is open van 6:00uur tot 19:00uur. U kunt het beste een stoel reserveren op internet zodat u zeker bent van een zitplaats.

Adresgegevens

Manchester Airport Plc.
Manchester
M90 1QX
Groot-Brittannië

Manchester Airport, Manchester, North West England, Verenigd Koninkrijk