Marseille Airport, oftewel Marseille Provence Airport, is een vliegveld 27 kilometer ten noordwesten van de stad Marseille aan de Middellandse Zee. IATA Airport code: MRS. Behalve Marseille Provence Airport wordt het vliegveld af en toe ook Marseille Marignane Airport genoemd. Vliegveld Marseille heeft twee terminals; MP1 en MP2. Terminal 2 (MP2) is een terminal speciaal voor low cost airlines. Deze terminal is in 2006 opgeleverd. Met bijna 11 miljoen passagiers in 2023 is luchthaven Marseille het 4e belangrijkste vliegveld in Frankrijk.

Vanaf Schiphol is Air FranceKLM de enige vliegtuigmaatschappij die (meerdere keren per dag!) rechstreekse vluchten aanbiedt. Vanaf vliegveld Eindhoven vlieg Ryanair direct naar de zuid-Franse havenstad. Vanaf Charleroi Airport vliegt ook Ryanair rechtstreeks.

Vliegtickets naar Marseille Airport

Boek je tickets naar de luchthaven van Marseille snel en goedkoop via Tix.nl! Dit is toch wel de beste vliegticket vergelijkingswebsite omdat het een van de grootste is en dan ook goedkopere tickets kan aanbieden dan reisbureau’s en vliegtuigmaatschappijen zelf.

Openbaar vervoer en vliegveld Marseille

Met de trein naar de stad Marseille vanaf Marseille Provence Airport (MRS)
Er rijdt een Airport Train Shuttle Bus vanaf hal 1 van MP1 (terminal 1) naar MP2 (terminal 2) van Marseille Airport. Hij rijdt vervolgens verder naar het treinstation Vitrolles Aéroport Marseille Provence. Zo’n busritje duurt iets langer dan 5 minuten. Je kunt op het station verder met de trein naar de stad Marseille. Je bent vanaf het treinstation bij het vliegveld in iets langer dan 20 minuten in de stad Marseille. Er rijden zowel directe treinen als stoptreinen. Een treinkaartje kost zo’n €5. Ticketautomaten staan klaar op vliegveld Marseille. Dienstregeling en meer informatie over de trein

Met de bus naar de stad Marseille vanaf Marseille Provence Airport (MRS) – L91
Je kunt vanaf de terminal van vliegveld Marseille ook direct naar het centrum van de stad Marseille. Dan hoef je niet op het treinstation over te stappen, het is dus een directe verbinding. Vanaf platform 2 (MP1) vertrekt bus L91 naar het centraal station van de stad Marseille; Marseille Gare St Charles. De bus rijdt iedere 15 minuten. De busmaatschappij heet Navette Marseille Aeroport. Voordeel van de bus is dat kinderen tot 12 jaar €5,00 voor een enkeltje Marseille Airport – Marseille centrum betalen. Jongeren van 12 t/m 26 jaar betalen €7,00 voor een enkeltje . Volwassenen €10,00. Je kunt ook een retourtje kopen voor €16,00 (alleen voordelig in het geval van volwassenen vanaf 27 jaar. Je kunt de tickets online kopen, maar ook aan de ticketbalie. Dienstregeling en meer informatie over bus L91.

Taxi vanaf Marseille Airport
Een ritje met de taxi naar het centrum van de stad Marseille kost €50. ‘s avonds betaal je zo’n €10 meer. Taxiritten gaan op de meter. Nog slimmer is het vooraf bestellen van de taxi via het Nederlandse bedrijf Taxi2Airport. Zo is er geen gedoe met geld en ben je verzekerd van een chauffeur met taxi vanaf vliegveld Marseille die op jou staat te wachten.

Autoverhuur op Marseille Airport

Auto huren in Marseille? Via EasyTerra autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Bereikbaarheid vliegveld Marseille

Vliegveld Marseille is heel gemakkelijk te bereiken met autosnelweg A7. Dit is de autoroute du soleil. Neem de afslag van autoweg D21, volg dan vrij kort daarop de D113 richting het zuiden om vervolgens de afslag D20 te pakken richting Marseille Airport.

Adres Marseille Airport

Aéroport Marseille Provence
CCI Marseille-Provence
BP 7 – Aéroport
13727 Marignane Cédex
Frankrijk