Menorca Airport (IATA afkorting: MAH) ligt op zo’n 4,5 kilometer ten zuidwesten van Mahon, de hoofdstad van het eiland. Het vliegveld van Menorca vervult de behoeften van toeristen die het eiland bezoeken als de eilandbewoners zelf, die zo beter verbonden zijn met de buitenwereld. Toch ligt de nadruk van het vliegveld op toerisme. Er is een groot aantal chartervluchten, met name tijdens de zomer.

Spanjaarden, Britten en Italianen vormen de grootste groep bezoekers van het eiland, maar binnenlandse bestemmingen als Barcelona, Madrid en Mallorca zijn de belangrijkste bestemmingen. In het zomerseizoen vliegt Transavia vanaf Amsterdam Airport naar Menorca Airport. Daarnaast vliegen zowel Brussels Airlines als TUIfly Belgium in het zomerseizoen vanaf Brussel Airport naar het eiland. In 2019 bezochten in totaal bijna 3,5 miljoen passagiers het vliegveld.

Boek nu je vliegtickets via Tix.nl! Vergelijk alle airlines en kom tot de beste prijs voor jouw ticket!

Vliegen naar Menorca Airport

  • Afstand van Amsterdam tot Menorca: 1389 kilometer
  • Vliegtijd: 2 uur en 14 minuten
  • Tijdsverschil met Nederland: Zelfde als in Nederland (GMT +1)
  • Menorca Airport ligt op zo’n 5 kilometer rijden van hoofdstad Mahon.

Van en naar Menorca Airport met de taxi

Taxi’s hebben een starttarief van €2,04 doordeweeks en €3,12 in het weekend (en op doordeweekse dagen tussen 22.00 en 06.00). De prijs per kilometer bedraagt respectievelijk €0,52 en €0,61. Tot slot betaalt u een toeslag van €2,90 voor ritjes van en naar het vliegveld

Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via Taxi2Airport. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Ander openbaar vervoer bij vliegveld Menorca

Trein Er rijden geen treinen op Menorca

Bus Met het busvervoer is het uitstekend geregeld op Menorca. Lijn 10, die naar Mahon rijdt, rijdt van 5.55 tot 23.35 en kost slechts €2,65. Daarnaast rijden er ook diverse andere lijnen over het eiland.

Autoverhuur op Menorca Airport

Auto huren op Menorca? Via EasyTerra autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Bestemmingsinformatie

Menorca is het meest westelijke eiland van de Balearen, en herbergt zo’n 80.000 inwoners. De bijnaam van het eiland is ‘isla verde y azul’ (het groene en blauwe eiland), en dat is niet voor niks. De zee die het eiland omringt is diepblauw, en het eiland zelf is prachtig groen. Het licht heuvelachtige noorden kent leikleurige en roodachtige bodems, terwijl u in het zuiden indrukwekkend karstplateaus vindt waar prachtige kloven in zijn gesleten door het water. In 1993 is het eiland dan ook uitgeroepen tot biosfeer reservaat door de Unesco, wat betekent dat meer dan 40 procent van het eiland onder natuurbescherming staat.

De kusten van Menorca zijn rotsachtig en doen soms zelfs aan de Noorse fjorden denken, maar deze rotsen worden af en toe onderbroken door prachtige baaien. In deze baaien of ‘cala’s’ vindt u brede zandstranden. Menorca heeft dan ook meer mooie stranden dan alle andere Balearen bij elkaar opgeteld, en leent zich dan ook perfect voor een heerlijke strandvakantie. Aanraders zijn onder anderen het Playa de Son Bou, de Cala’n Bosch, de Son Saura en de Cala Santa Galdana. Benieuwd? Boek nu een vakantie naar Spanje!