Milaan Bergamo Airport

Caravaggio Airport Bergamo Orio al Serio, oftewel Bergamo Airport (IATA afkorting: BGY), ook bekend als Milaan Bergamo Airport, is een klein vliegveld vlakbij Milaan, welke door prijsvechters zoals Ryanair wordt gebruikt, en welke een belangrijke rol speelt voor de stad Milaan. Samen met de luchthavens Milaan Malpensa en Milaan Linate vormt Milaan Bergamo Airport de toegangspoort tot de in economisch opzicht belangrijkste regio van Italië.

Vanuit Nederland is Milaan Bergamo Airport bereikbaar met Ryanair vanaf Eindhoven Airport. De luchthaven bestaat uit één, overzichtelijke terminal.

Vliegen naar Milaan

Voor vliegtickets naar Milaan Bergamo Airport raden wij u Worldticketcenter.nl en CheapTickets.nl aan. Zo vindt u altijd de voordeligste tickets.

Feiten:

  • Afstand van Eindhoven naar Milaan: 711 kilometer
  • Vliegtijd: ongeveer 1,5 uur
  • Tijdsverschil met Nederland: geen (GMT +1)
  • Milaan Bergamo Airport ligt 45 kilometer ten noordoosten van het historische centrum van Milaan

Van en naar Milaan Bergamo Airport met de taxi

De taxi’s staan direct buiten de aankomsthal. Een rit naar de stad duurt een uur en kost circa 100 Euro. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via CheapTaxis. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Ander openbaar vervoer van en naar vliegveld Milaan Bergamo

Trein

Er rijdt geen trein vanaf de luchthaven, maar wel van de nabijgelegen stad Bergamo naar het centum van Milaan. Het station van Bergamo is bereikbaar met de bus van ZANI, dit duurt 10 minuten. De rit per trein duurt een uur, en de trein vertrekt elke 30 tot 60 minuten. Een kaartje voor de bus kost 1,50 Euro en voor de trein 4 Euro.

Bus

Er zijn twee busbedrijven die tussen de luchthaven en het centraal station van Milaan (Milano Centrale) pendelen.

Autostradale is er een, en vraagt 9,90 Euro voor een enkele reis. De bus vertrekt elk half uur en rijdt in een uur naar de stad. ’s Nachts rijden de bussen één keer per uur. In het drukke verkeer van Milaan kan de rit ook een stuk langer duren. Wees voor de terugreis ruim op tijd om zeker te zijn van een plaats in de bus. Hoewel kaarten online te koop zijn, kun je bij de busstop mogelijk meer korting krijgen, zoals 3 kaartjes voor de prijs van 2. De bussen komen en vertrekken van de oostzijde van het centraal station. Hiervandaan vertrekken ook bussen naar de andere luchthavens.
Zani Viaggi voert ook transfers uit van en naar vliegveld Milaan voor 9 Euro per enkele reis. Ze houden ook halt aan de rand van de stad voordat ze naar het centrum rijden.

logosc-120x85Autoverhuur Bergamo Airport

Auto huren in Milaan? Via Sunny Cars autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Adresgegevens Milaan Airport

Bergamo – Orio al Serio
SACBO Via Aeroporto 13
I-24050 Orio Al Serio
Italië

Mijn locatie
Bereken route