Caravaggio Airport Bergamo Orio al Serio, oftewel Bergamo Airport (IATA afkorting: BGY), ook bekend als Milaan Bergamo Airport, is een klein vliegveld zo’n 45 kilometer ten noordoosten van Milaan, welke door prijsvechters zoals Ryanair wordt gebruikt, en welke een belangrijke rol speelt voor de stad Milaan. Samen met de luchthavens Milaan Malpensa en Milaan Linate vormt Milaan Bergamo Airport de toegangspoort tot de in economisch opzicht belangrijkste regio van Italië. Het vervoerde bijna 14 miljoen passagiers in 2019.

Vanuit Nederland is Milaan Bergamo Airport bereikbaar met Ryanair vanaf Eindhoven Airport. De luchthaven bestaat uit één, overzichtelijke terminal.

Vliegen naar Milaan Bergamo

Voor vliegtickets naar Milaan Bergamo Airport raden wij Tix.nl aan. Zo vindt u altijd de voordeligste tickets.

Feiten:

  • Afstand van Eindhoven naar Milaan: 711 kilometer
  • Vliegtijd: ongeveer 1,5 uur
  • Tijdsverschil met Nederland: geen (GMT +1)
  • Milaan Bergamo Airport ligt 45 kilometer ten noordoosten van het historische centrum van Milaan

Taxi

De taxi’s staan direct buiten de aankomsthal. Een rit naar de stad duurt een uur en kost circa 100 Euro. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via Taxi2Airport. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Trein

Er rijdt geen trein vanaf de luchthaven, maar wel van de nabijgelegen stad Bergamo naar het centum van Milaan. Het station van Bergamo is bereikbaar met de ATB Airport bus, lees hieronder.

Bus naar Bergamo of Milaan

Er zijn twee busbedrijven die tussen de luchthaven en het centraal station van Milaan (Milano Centrale) pendelen.

Autostradale (€10 en 50 minuten naar Milaan)

Autostradale is er een, en vraagt 10 Euro voor een enkele reis. De bus vertrekt elk half uur en rijdt in een uur naar de stad. ’s Nachts rijden de bussen één keer per uur. In het drukke verkeer van Milaan kan de rit ook een stuk langer duren. Wees voor de terugreis ruim op tijd om zeker te zijn van een plaats in de bus. Hoewel kaarten online te koop zijn, kun je bij de busstop soms meer korting krijgen, zoals 3 kaartjes voor de prijs van 2. De bussen komen en vertrekken van de oostzijde van het centraal station. Hiervandaan vertrekken ook bussen naar de andere luchthavens.

ATB Airport Bus (€3,00 en 15 minuten naar Bergamo)

Er is ook een Airbus buslijn 1 (ATB Airport Bus). Deze bus rijdt in 15 minuten van vliegveld Bergamo naar het centrale bus/treinstation van Bergamo: Stazione Bergamo. Iedere 20 minuten of ieder half uur rijdt deze bus. De bushalte bij het vliegveld is eenvoudig te vinden, recht tegenover de terminal. Vanuit Stazione Bergamo rijdt de bus nog even door, tot aan het oude centrum. De extra reistijd is 15 minuten. Een kaartje kost €2,40 met handbagage en €3,00 met meer dan 1 handbagage.

Wil je door naar Milaan? Dat kan ook vanaf het treinstation van Bergamo (stazione Bergamo). Een kaartje met de trein kost €5,50 en de reistijd is iets minder dan een uur. Wil je naar Brescia (verder naar het oosten), dat kan ook voor €4,80. Reistijd is een uur.

Autoverhuur Bergamo Airport

Auto huren in Milaan? Via EasyTerra autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Adresgegevens Milaan Airport

Bergamo – Orio al Serio
SACBO Via Aeroporto 13
I-24050 Orio Al Serio
Italië