Milaan Malpensa Airport (IATA afkorting: MXP) is de grootste van de drie luchthavens van Milaan en de grootste basis van EasyJet buiten het Verenigd Koninkrijk. Andere prijsvechters hebben een groter netwerk op de andere Milanese luchthavens. Easyjet en KLM bieden diensten aan op het traject Amsterdam – Milaan Malpensa Airport. In 2019 maakten bijna 29 miljoen mensen gebruik van Milaan Malpensa Airport.

Alitalia en de overige lijnmaatschappijen maken gebruik van Terminal T1. De prijsvechters worden met Terminal T2 gefaciliteerd. De terminals liggen een eind uit elkaar en zijn per gratis shuttlebus verbonden. Deze rijdt elke 20 minuten, 24 uur per dag.

Vliegen naar Milaan

Bij het boeken van vliegtickets naar Milaan Malpensa Airport raden wij Tix.nl aan. Zo vind je altijd de voordeligste tickets.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Milaan: 794 kilometer
  • Vliegtijd: ongeveer 1,5 uur
  • Tijdsverschil met Nederland: geen (GMT +1)
  • Milaan Malpensa Airport ligt 48 kilometer ten noordwesten van het centrum van Milaan.

Taxi

Bij zowel T1 als T2 vindt u taxi’s bij de uitgangen van de terminals. Een rit naar het centrum duurt bijna een uur en kost 70 tot 90 Euro. Het is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Milaan Malpensa Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via Taxi2Airport. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Openbaar vervoer en vliegveld Milaan Malpensa

Trein

Vanuit Terminal T1 vertrekt elk half uur een trein, de ‘Malpensa Express’, naar het treinstation Cardona aan de rand van het centrum van Milaan. Op Cardona kunt u overstappen op de metro. De rit duurt ongeveer 40 minuten en kost 13 Euro voor een enkele reis, 20 euro retour. De trein rijdt van 5:30 tot circa middernacht.

Bus

Malpensa Shuttle and Malpensa Bus Express zijn busmaatschappijen die zeer frequent van T1 en T2 naar het centraal station van Milaan en vice versa rijden. Voor deze laatste maatschappij kunt u eventueel een kaartje online kopen waar de prijs voor een enkele reis uitkomt op 10 Euro. Malpensa shuttle kost ook 10 euro enkele reis, 16 euro retour.

De busdiensten zijn beschikbaar tussen circa 5:00uur en middernacht. De eerste bus van het centraal station naar de luchthaven vertrekt om 4:15uur.

Autoverhuur op Milaan Malpensa Airport

Auto huren in Milaan? Via EasyTerra autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Adresgegevens

Milan Malpensa International Airport
21010 Varese
Italië