vliegveld malpensa milaanMilaan Malpensa Airport (IATA afkorting: MXP) is de grootste van de drie luchthavens van Milaan en de grootste basis van EasyJet buiten het Verenigd Koninkrijk. Andere prijsvechters hebben een groter netwerk op de andere Milanese luchthavens. Easyjet en KLM bieden diensten aan op het traject Amsterdam – Milaan Malpensa Airport.

Alitalia (afbeelding) en de overige lijnmaatschappijen maken gebruik van Terminal T1. De prijsvechters worden met Terminal T2 gefaciliteerd. De terminals liggen een eind uit elkaar en zijn per gratis shuttlebus verbonden. Deze rijdt elke 20 minuten, 24 uur per dag.

Vliegen naar Milaan

Voor vliegtickets naar Milaan Malpensa Airport raden wij u Worldticketcenter.nl en Tix.nl aan. Zo vindt u altijd de voordeligste tickets.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Milaan: 794 kilometer
  • Vliegtijd: ongeveer 1,5 uur
  • Tijdsverschil met Nederland: geen (GMT +1)
  • Milaan Malpensa Airport ligt 48 kilometer ten noordwesten van het centrum van Milaan.

Van en naar Milaan Malpensa Airport met de taxi

Bij zowel T1 als T2 vindt u taxi’s bij de uitgangen van de terminals. Een rit naar het centrum duurt bijna een uur en kost 70 tot 90 Euro. Het is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Milaan Malpensa Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via CheapTaxis. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Andere manieren van openbaar vervoer naar vliegveld Milaan Malpensa

vliegveld malpensa trein

de Malpensa Express

Trein

Vanuit Terminal T1 vertrekt elk half uur een trein, de ‘Malpensa Express’, naar het treinstation Cardona aan de rand van het centrum van Milaan. Op Cardona kunt u overstappen op de metro. De rit duurt een goed half uur en kost 11 Euro voor een enkele reis. De trein rijdt van 5:30 tot circa middernacht.

Bus

Malpensa Shuttle and Malpensa Bus Express zijn busmaatschappijen die zeer frequent van T1 en T2 naar het centraal station van Milaan en vice versa rijden. Voor deze laatste maatschappij kunt u eventueel een kaartje online kopen waar de prijs voor een enkele reis uitkomt op 7,50 Euro en voor een retour op 12 Euro.

De busdiensten zijn beschikbaar tussen circa 5:00uur en middernacht. De eerste bus van het centraal station naar de luchthaven vertrekt om 4:15uur.

logosc-120x85Autoverhuur op Milaan Malpensa Airport

Auto huren in Milaan? Via Sunny Cars autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Adresgegevens

Milan Malpensa International Airport
21010 Varese
Italië


Kaart centreren