Milas-Bodrum Airport (IATA code: BJV) is een internationaal vliegveld dat op een schiereiland in het zuidwesten van Turkije ligt, terwijl het Griekse eiland Kos op slechts een paar kilometer afstand ligt. De nieuwe internationale terminal, die ruim is opgezet is in 2000 opgeleverd. De oude terminal is sindsdien bestemd voor binnenlandse vluchten en ligt 1 kilometer verderop, wat neerkomt op een wandelingetje van 10 minuten over een grasveld.

In 2019 reisden er zo’n 4,3 miljoen mensen via het Milas-Bodrum Airport, met name tijdens de zomermaanden waarin het zontoerisme haar piek bereikt en mensen uit heel Europa willen genieten van de Turkse Riviera. Er zijn dan ook vele maatschappijen die op Milas Bodrum Airport vliegen. Voorbeelden zijn Corendon, TUI, Thomas Cook, Pegasus en Transavia, maar ook Turkish Airlines en Air Berlin.

Boek nu vliegtickets naar vliegveld Bodrum met Tix.nl!

Vliegen naar Milas-Bodrum Airport

  • Afstand van Amsterdam tot Milas-Bodrum Airport: 2416 kilometer
  • Vliegtijd: 2 uur en 50 minuten tot 3 uur en 30 minuten
  • Tijdverschil met Nederland: 1 uur later (GMT +2)
  • Milas-Bodrum Airport ligt 36 kilometer ten noordoosten van Bodrum, en 16 kilometer ten zuiden van Milas

Van en naar Bodrum Airport met de taxi

De taxi is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Bodrum Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via Taxi2Airport. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Van en naar vliegveld Bodrum met ander openbaar vervoer

Bus

Vervoer per bus is hier mogelijk. Er is een shuttle bus die verbindingen naar verschillende bestemmingen aanbiedt en eindigt in het centrum van Bodrum. Deze trip kost maximaal 3 euro.

Autoverhuur Bodrum Airport

Auto huren in Bodrum? Via EasyTerra autohuur huur je een auto met het worry-free label inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Bestemmingsinformatie Bodrum

Zowel Milas als Bodrum zijn boeiende steden die een bezoek meer dan waard zijn. Milas hoort bij de Mugla provincie en was de oude hoofdstad van Caria en van het Anatolische Mentese. Over het district zijn 27 verschillende archeologische opgraafplaatsen verspreid, wat een record is voor een Turkse plaats en wellicht wereldwijd. Toerisme is hier goed ontwikkeld, maar niet zo massaal als op plaatsen als Antalya. Als u overweegt om de culturele en natuurlijke pracht op een luxe manier te bewonderen is het een aanrader om te verblijven in het Titanic Deluxe Belek, een van de mooiste resorts van Turkije.

Bodrum ligt ook in de Mugla Provincie en is een Turkse havenstad met een historie die ver teruggaat. Het ligt op het Bodrum schiereiland ten noordwesten van de heerlijke Golf van Gökova, en vanuit de stad is het Griekse eiland Kos te zien. Van een historische stad heeft Bodrum zich ontwikkeld tot een moderne badplaats, een echte trekpleister voor toeristen. Dat is ook niet zo verwonderlijk, want historische schatten als het oude Halicarnassus en het mausoleum van Maussollos liggen niet ver weg. Bovendien heeft het een haven die populair is voor mensen die rond de kust varen en zijn er talloze heerlijke resorts die u een fantastische zonvakantie garanderen. Een voorbeeld hiervan is het Vogue Hotel Bodrum. Daarnaast is de stad vol met gezellige terrasjes en leuke winkeltjes, en is er een bruisend nachtleven.

Adresgegevens

Adres van vliegveld Bodrum: Snelweg D33, Bodrum, Mugla, Turkey
Airport Code: BJV
Tel: +90 252 523 0101
Fax: +90 252 523 0288

Luchthaven Milas-Bodrum, Ekinambarı, Muğla, Turkije