vliegveld moskou domodedovoMoskou Domodedovo Airport (IATA afkorting: DME) is de grootste luchthaven van Rusland en de belangrijkste van de drie luchthavens van Moskou. De andere zijn Moskou Sheremetyevo en Moskou Vnukovo. Met ruim 30 miljoen passagiers in 2013 is het een middelgrote Europese luchthaven. Er wordt echter continu gebouwd aan de uitbreiding en modernisering van de luchthaven.

De luchthaven is de thuisbasis van het Russische Transaero. Er wordt veel op gevlogen door Europese maatschappijen als British Airways en Lufthansa. De KLM maakt gebruik van de luchthaven Moskou Sheremetyevo Airport.

De terminal is modern en overzichtelijk. Het bestaat uit een gedeelte voor binnenlandse vluchten en een gedeelte voor buitenlandse vluchten. De horeca is prima, en er zijn wat winkels. Luchthavenpersoneel is niet zozeer vriendelijk en behulpzaam. Denk er dan ook aan om een pen mee te nemen voor de douaneformulieren, want pennen zijn hier niet te leen.

Vliegen naar Moskou

Voor vliegtickets naar Moskou Domodedovo Airport raden wij Vliegtickets.nl aan. Zo vindt u altijd de voordeligste tickets.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Moskou: 2151 kilometer
  • Vliegtijd: ongeveer 4 uur
  • Tijdsverschil met Nederland: 3 uur later (GMT +4)
  • Moskou Domodedovo Airport ligt 42 kilometer ten zuidoosten van het centrum van Moskou.

Van en naar Moskou Domodedovo Airport met de taxi

Bij taxikiosken in de aankomsthal kunt u een taxi bestellen. Maak geen gebruik van de rondlopende chauffeurs in de aankomsthallen. Ze staan niet goed bekend, en dit zou wel eens niet veilig kunnen zijn.
De officiële taxi’s kosten 30 tot 50 Euro voor een rit naar het centrum.

De taxi is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Moskou Domodedovo Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via CheapTaxis. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Ander openbaar vervoer vanaf vliegveld Moskou Domodedovo

trein moskou domodedovoTrein

De Aeroexpress trein vertrekt elk half uur tot elk uur naar het Paveletsky Rail Terminal station in het centrum van Moskou. Deze trein doet hier ruim drie kwartier over en kost 320 Roebel voor een enkele reis. Op het zelfde traject rijden lokale treinen voor 100 Roebel naar hetzelfde eindstation. Deze treinen doen er tot 70 minuten over.

Ga er nooit vanuit dat u een retourtje hebt gekocht als u daar om hebt gevraagd. Luchthavenpersoneel begrijpt weinig Engels, en op het kaartje valt weinig te controleren. Alles is in het Russisch. Bewaar het kaartje om het platform te kunnen verlaten.

Bus

Er zijn geen gangbare (toeristen) bussen richting de stad.

logosc-120x85Autoverhuur op Moskou Domodedovo Airport

Auto huren in Moskou? Via Sunny Cars autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.


Kaart centreren