Er zijn door de Russische oorlog in Oekraine geen vluchten meer van deze luchthaven naar west-Europese vliegvelden.

Moskou Domodedovo Airport (IATA afkorting: DME) is de grootste luchthaven van Rusland en de belangrijkste van de drie luchthavens van Moskou. De andere zijn Moskou Sheremetyevo en Moskou Vnukovo. Met zo’n 28,3 miljoen passagiers in 2019 is het een middelgrote Europese luchthaven. Er wordt echter continu gebouwd aan de uitbreiding en modernisering van de luchthaven.

De luchthaven is de thuisbasis van het Russische S7 Airlines en ook van Ural Airlines. Er wordt veel op gevlogen door Europese maatschappijen als British Airways en Lufthansa. De KLM maakt gebruik van Moskou Sheremetyevo Airport.

De grootste terminal (terminal 1) is modern en overzichtelijk. Het bestaat uit een gedeelte voor binnenlandse vluchten en een gedeelte voor buitenlandse vluchten. De horeca is prima, en er zijn wat winkels. Luchthavenpersoneel is niet zozeer vriendelijk en behulpzaam. Denk er dan ook aan om een pen mee te nemen voor de douaneformulieren, want pennen zijn hier niet te leen.

Vliegen naar Moskou

Voor vliegtickets naar Moskou Domodedovo Airport raden wij Tix.nl aan. Zo vind je altijd de voordeligste tickets.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Moskou: 2151 kilometer
  • Vliegtijd: ongeveer 4 uur
  • Tijdsverschil met Nederland: 3 uur later (GMT +4)
  • Moskou Domodedovo Airport ligt 42 kilometer ten zuidoosten van het centrum van Moskou.

Taxi

Bij taxikiosken in de aankomsthal kun je een taxi bestellen. Maak geen gebruik van de rondlopende chauffeurs in de aankomsthallen. Ze staan niet goed bekend, en dit zou wel eens niet veilig kunnen zijn. De officiële taxi’s kosten 50 tot 70 Euro voor een rit naar het centrum.

Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via Taxi2Airport. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Autoverhuur

Via EasyTerra autoverhuur huur je een auto met worry-free label inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Wel zo handig in een land zoals Rusland.

Openbaar vervoer vanaf vliegveld Moskou Domodedovo

Trein

De Aeroexpress trein (met gratis WiFi aan boord!) vertrekt elk half uur tot elk uur naar het Paveletsky Rail Terminal station (ingang 2) in het zuidelijk deel van het centrum van Moskou. Deze trein doet hier ruim drie kwartier over en kost online 399 Roebel voor een enkele reis (750 Roebel retour). Op dit treinstation kun je de groene metrolijn 2 pakken om verder richting het centrum van Moskou te reizen; dit kost 57 Roebel als je naar station Teatralnaya (centrum Moskou) reist.

Op hetzelfde traject reizen ook andere treinen die langzamer reizen, die zijn ongeveer een euro goedkoper dus dat was het voor ons niet echt waard.

Bus

Er is ook een manier om de trein niet te gebruiken. We raden altijd de trein aan maar stel dat er iets mis is met de trein. Dan kun je met bus 308 naar metrostation Domodedovskaya. Deze bus kost 120RUB en de rit duurt ongeveer 45 minuten. De bus vertrekt ieder kwartier. Tickets kun je in de terminal kopen, maar ook bij de chauffeur. Op het metrostation kun je voor 57 RUB in een half uur naar metrostation Teatralnaya reizen. Dit maakt de totale prijs 177 RUB, en de totale reistijd is ongeveer 1 uur en 20 minuten.

Аэропорт Домодедово, Домодедово, Московская область, Rusland