Moskou Sheremetyevo AirportMoskou Sheremetyevo Airport (IATA afkorting: SVO) is de 2e luchthaven van Moskou en van Rusland. De andere zijn Moskou Domodedovo en Moskou Vnukovo. Met bijna 30 miljoen passagiers in 2013 is het een middelgrote Europese luchthaven. Het is de thuisbasis van het Russische Aeroflot, partner van KLM. Beide maatschappijen vliegen tussen Amsterdam en Moskou.

De terminals zijn geletterd. Aan de ene kant van de luchthaven zijn de terminals B & C, en aan de andere kant de terminals D, E & F. Deze laatste terminals zijn de nieuwere, en hier vertrekken de internationale vluchten. De oude naam voor dit deel van de luchthaven is Sheremetyevo II, waar het oude gedeelte Sheremetyevo I genoemd werd. Tussen de twee delen rijden shuttlebussen.

Luchthavenpersoneel is niet zozeer vriendelijk en behulpzaam. Denk er dan ook aan om een pen mee te nemen voor de douaneformulieren, want pennen zijn hier niet te leen.

Vliegen naar Moskou

Voor vliegtickets naar Moskou Sheremetyevo Airport raden wij u Worldticketcenter.nl en CheapTickets.nl aan. Zo vindt u altijd de voordeligste tickets.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Moskou: 2151 kilometer
  • Vliegtijd: ongeveer 4 uur
  • Tijdsverschil met Nederland: 3 uur later (GMT +4)
  • Moskou Sheremetyevo Airport ligt 29 kilometer ten noordwesten van het centrum van Moskou.

Van en naar Moskou Shermetyevo Airport met de taxi

De taxi is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Moskou Shermetyevo Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via CheapTaxis. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Ander openbaar vervoer vanaf vliegveld Moskou Sheremetyevo

Moskou Sheremetyevo vliegveld treinTrein en metro

De Airport Express trein rijdt elk half uur van de terminal F naar het Savyolovsky station in het noorden van Moskou. Van hieruit kunt u per bus, taxi of metro de stad in reizen. Het metronetwerk van Moskou is een van de grootste ter wereld, maar aanduidingen zijn enkel in het Russisch. Het is dan ook handig om de stations te tellen, of om de verschillende schrijfstijlen van het Russisch te begrijpen om de juiste halte te herkennen.

De rit duurt een ruim half uur en kost 320 Roebel voor een enkele reis. Bewaar het kaartje om het platform te kunnen verlaten.

Bus

Er zijn geen gangbare (toeristen) bussen richting de stad.

Taxi

Bij taxikiosken in de aankomsthal kunt u een taxi bestellen. Maak geen gebruik van de rondlopende chauffeurs in de aankomsthallen. Ze staan niet goed bekend, en dit zou wel eens niet veilig kunnen zijn.
De officiële taxi’s kosten 30 tot 50 Euro voor een rit naar het centrum. De weg tussen deze luchthaven en het centrum is de drukste van de stad, en stevige files zijn niet ongewoon.
Een van de officiële taxibedrijven is Transparking: www.transparking.ru. Een online of telefonische reservering kan geld besparen.

logosc-120x85Autoverhuur Moskou Sheremetyevo Airport

Auto huren in Moskou? Via Sunny Cars autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.


Kaart centreren