München Airport (IATA afkorting: MUC), ook wel Franz Josef Strauss Airport genaamd, is de tweede grote uitvalsbasis van Lufthansa en het Star Alliance netwerk. De luchthaven groeit erg snel en behoort reeds bij de 30 drukste ter wereld, in 2019 werd het gebruikt door bijna 48 miljoen passagiers. Het is een moderne luchthaven die recentelijk tot één van de besten in Europa en in de wereld is uitgeroepen. München Airport werd geroemd om de kwaliteit dat het de gebruikers biedt.

De luchthaven bestaat uit het winkelcentrum Münich Airport Center, met aan weerszijden een lange pier met Gates. Aan de westzijde heet dit Terminal 1, de oostzijde Terminal 2. Ze zijn dan ook te voet onderling bereikbaar. Terminal 2 wordt door Lufthansa en partners gebruikt, en Terminal 1 door de overige maatschappijen. Terminal 1 is in tegenstelling tot Terminal 2 onderverdeeld in gedeelten, geletterd A t/m E, welke elk als subterminal fungeren voor wat betreft de volledige afhandeling van aankomsten en vertrekken.

Vliegen naar München

Voor vliegtickets naar München Airport raden wij Tix.nl aan. Hier vind je vaak de voordeligste vliegtickets.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar München: 676 kilometer
  • Tijdsverschil met Nederland: geen (GMT +1)
  • Vliegtijd: ongeveer 1 uur en 15 minuten
  • München Airport ligt 29 kilometer ten noordoosten van het centrum van München.

Taxi

De taxirit naar het centrum van München kost ongeveer 50 tot 60 Euro. De taxi’s rijden op de meter en hebben een starttarief van 3 Euro. Het is een prettige en veilige manier om vanaf of naar München Airport met de taxi te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via taxi2Airport. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Openbaar vervoer vanaf vliegveld Munchen

Trein

De regionale treinen, S-Bahn genoemd, verbinden München Airport met het centrum van de stad. Het gaat om lijn S1 en S8. De rit duurt ongeveer 45 minuten en kost 10 Euro. Een groepskaart kost 20 Euro en is geldig voor 5 personen..

Met de bus MVV lijn 635 kunt u naar het treinstation Freising gaan, vanwaar treinen naar andere steden als Nuremberg en Praag vertrekken.

Bus

De bussen van MVV verbinden de luchthaven met de regio rond München. Lufthansa Airport Bussen bieden shuttlediensten naar het Nordfriedhof metro station (U-Bahn), en het centraal station van de stad.

Autoverhuur München Airport

Auto huren in München? Via EasyTerra autohuur huur je een auto met het worry-free label inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Adresgegevens

Flughafen München GmbH
Nordallee 25
85356 München
Duitsland