Nantes Airport is het grootste vliegveld van west Frankrijk. Vliegveld Nantes wordt ook wel Nantes Atlantique Airport genoemd. De airport codes zijn (IATA:) NTE en (ICAO:) LFRS. Het ligt in de gemeente Bouguenais, ten zuidwesten van Nantes. Je kunt Nantes Airport bereiken via de ringweg N844, afrit 51. De luchthaven ligt ongeveer 12 kilometer vanaf de stad Nantes, je bent hier binnen 25 minuten. In 2019 vlogen er 7,2 miljoen passagiers via vliegveld Nantes.

Vanaf het vliegveld zijn er uitstekende busverbindingen tussen het vliegveld en het centrum van Nantes, iedere 20 minuten rijdt er een bus. Een kaartje van het vliegveld naar het centrum van Nantes kost €7,50. Zie de informatie hieronder.

Van en naar Nantes Atlantique Airport

KLM vloog tot 2019 met de Embraer 190 van Amsterdam naar Nantes. Nu heeft Air France de route weer overgenomen, je zult dus nu via Parijs Charles de Gaulle moeten vliegen. Dit is prima te doen, want de vluchten sluiten erg goed op elkaar aan. Soms zij de overstaptijden net iets te kort, waardoor het niet altijd lukt om alle bagage mee te krijgen op de overstapvlucht. Het is dus aan te raden om extra kleding mee te nemen in je handbagage. Het vliegveld is voor behalve Air France ook een hub voor Transavia, Easyjet en Volotea.

Vliegtickets kun je het beste vergelijken via Tix.nl. Zo heb je altijd de beste prijs te pakken!

Bus Navette of bus en tram

Wil je vanaf het vliegveld reizen naar het centrum van Nantes? Dan kun je de bus Navette Tan Air nemen. Deze bus rijdt naar het centrum en naar het centraal station van Nantes. Twee keer per uur vertrekt er een bus naar de stad. De rit naar het centraal station duurt ongeveer 20 minuten, je bent in het centrum in ongeveer 26 minuten. Een ticket Navette Aéroport kost €7,50. Als je goedkoper wilt reizen kun je met de bus Navette Tan Air reizen tot Neustrie (dit is de tweede halte vanaf de luchthaven) en daar overstappen op de tram. Een ticket voor de tram kost maar €1,50. De halte in het centrum heet Commerce. Een ticket kun je heel gemakkelijk kopen bij de buschauffeur en is 60 minuten geldig. Je kunt met dit ticket ook overstappen.

Taxi of auto huren

Wil je met een taxi reizen vanaf Nantes Airport naar het centrum van Nantes, dan betaal je ongeveer €33. Via Taxi2Airport kun je van tevoren een taxi reserveren. Dan is er geen gedoe met geld en ben je verzekerd van een nette chauffeur die op jou staat te wachten.

Op vliegveld Nantes kun je ook een auto huren. Tegenover de terminal vind je een apart gebouw waar zich de autoverhuurbedrijven bevinden, zoals Avis, Europcar, National Citer, Hertz en Sixt.

Vergelijk de autoverhuurbedrijven met elkaar via het Nederlandse EasyTerra.

Parkeren op vliegveld Nantes

Alle parkeerterreinen liggen op loopafstand van de terminal van Nantes Airport. De goedkoopste parkeerplaatsen zijn P0 en P1. Hoe hoger het getal, hoe hoger de prijzen zijn.

Nantes is een bestemming waar je niet aan denkt wanneer je op zoek bent naar een leuke stedentrip of wanneer je Bretagne tijdens een vakantie bezoekt. Jammer! Want deze stad heeft enorm veel te bieden.

Nantes is een bezoek meer dan waard

Nantes had in het verleden een drukke haven en werd zelfs verkozen tot culturele hoofdstad. Ondanks de grote vernielingen in de Tweede Wereldoorlog is et nog veel te zien van de unieke cultuur en architectuur. De stad is de laatste jaren enorm vernieuwd. Er zijn nieuwe wegen aangelegd en ook de spoorweg verbindingen zijn verbeterd en uitgebreid. Juist door het aanleggen van de luchthaven is Nantes weer op de kaart gekomen en si het voor toeristen stukken makkelijker geworden om de stad te bezoeken.

Perth Airport, Western Australia, Australia