Neurenberg Airport (airport code: NUE) ligt in het zuidoosten van Duitsland, vlakbij (slechts op 5 kilometer afstand van) de Duitse stad Neurenberg of Nuremberg. In 2019 gebruikten 4,1 miljoen passagiers het vliegveld, tegenover slechts ruim 1 miljoen passagiers in 2021. Het is het tiende grootste vliegveld van Duitsland.

Het vliegveld bestaat uit 2 vertrekhallen en 1 aankomsthal, met elkaar verbonden. De beveiliging zit tussen vertrekhal 1 en 2 op de begane grond. KLM Cityhopper verbindt Neurenberg en Amsterdam dagelijks met elkaar, de route wordt uitgevoerd door een Embraer 175, 190 of 195-2. De grootste vliegtuigmaatschappijen zijn Ryanair, Corendon Airlines en Wizz Air.

Vliegen naar Neurenberg Airport

Wil je graag naar de stad met het mooie centrum, Neurenberg? Dan kun je het beste met de goedkoopste vliegtickets vliegen, directe vluchten zijn toch met KLM. Deze goedkope vliegtickets vind je vaak op Tix.nl! Vliegticket-vergelijkingswebsites zoals Tix kopen groter in en hebben daarom de beste prijzen.

  • Afstand van Amsterdam naar Neurenberg: 541 kilometer.
  • Vliegtijd: ongeveer 1 uur en 10 minuten
  • Tijdsverschil met Nederland: geen (GMT +1)
  • Neurenberg Airport ligt 5 kilometer ten noorden van het centrum van Neurenberg.

Openbaar vervoer naar Neurenberg

Wil je graag naar het centrum? Begrijpelijk, de stad heeft een mooi centrum en in december een leuke kerstmarkt die door het centrum heen kronkelt. Er is een metrostation op het vliegveld (U-Bahn), met lijn U2 ga je direct naar het stadscentrum. Deze metro rijdt iedere 10 minuten en de trip duurt ongeveer  15 minuten, een ticket kost slechts €3,20!

Je kunt ook met buslijn 30 naar Tramlijn 4 via de stop ‘am Wegveld’. Hiermee kun je naar de steden Fürth en Erlangen.

Taxi of huurauto

Je kunt uiteraard ook met de taxi in plaats van met de bus of metro. Deze taxirit zou een paar tientjes moeten kosten, je bent zo wel direct in je hotel. Een taxi kun je ter plekke nemen maar als je achterin zit en je hebt net pech dat er een paar vluchten tegelijk komen, kun je wel eens een tijdje op de taxi moeten wachten. Dan kun je beter een taxi van tevoren reserveren bij Taxi2Airport, onderdeel van het Nederlandse Transferz. De chauffeur zal op je wachten en de prijs is vooraf al betaald; wel zo makkelijk.

Een auto huren behoort ook altijd tot de mogelijkheden. Er zijn een paar verhuurbedrijven op de luchthaven aanwezig maar ze lijken allemaal op elkaar. Je kunt het beste huurauto’s vergelijken met EasyTerra, getest en de goedkoopste van Nederland. Als je je eigen risico wilt afkopen kun je het beste het worry-free label aanklikken. Zo ben je optimaal verzekerd.